Как да изгладите бръчките по ръцете си с естествени средства

Как да изгладите бръчките по ръцете си с естествени средства
Снимка: Thinkstock

Вяра Иванова

Образуването на бръчки е естествен процес, който започва вследствие на стареенето на организма. С напредването на възрастта кожата губи своята еластичност и започва да се свлича, а така се образуват бръчките.

Първоначално ги забелязваме по лицето и шията, но след това те се пренасят и върху иначе фината и гладка кожа на ръцете. Работата е там, че се използват десетки кремове за лице, които се борят с бръчките, но се обръща малко внимание на ръцете.

Днес ще ви дадем няколко съвета, които ще намалят или предотвратят появата на бръчки по ръцете ви и то по естествен начин.

Приемайте витамини

Нека диетата ви съдържа храни, богати на витамин Е и A. Те са отговорни за доброто състояние на кожата. Нужна ви е и добра хидратация, защото липсата на вода в организма води до появата на повече бръчки. Хапвайте повече свежи плодове и зеленчуци и ядки.

Правете упражнения

Редовните упражнения също помагат за здравето и добрия вид на кожата. Трябва всеки ден да правите леки упражнения за раздвижване и разтягане. Те ще поддържат кожата ви по-еластична, а мускулите ви ще се заздравят и няма да позволят отпускане.

Избягвайте честото и продължително излагане на слънчева светлина, особено ако не сте нанесли защитен фактор.

Грижете се за ръцете си

Втривайте в ръцете си витамин Е под формата на олио или масло. Той подсилва тъканите и не позволява на кожата да се отпусне. Бадемовото масло пък е много подходящо за справяне с фините линии по кожата.

Правете си домашни маски с папая или ананас. Техният сок носи на кожата хранителни и хидратиращи елементи, които ще спомогнат за намаляването на бръчките.

Прочетете още:

Как да се предпазим от стареенето на кожата

Как да се справим с мимическите бръчици

Рецепти против бръчки

Йога против бръчки

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти