Как да готвим червени картофи

Как да готвим червени картофи
Снимка: Thinkstock

На трапезата на българина все по-често могат да бъдат забелязани батати, които у нас са по-известни като червени картофи.

Има много причини непознатите в миналото червени картофи днес да присъстват редовно в менюто ни.

>>> За още много полезни и практични статии изтеглете нашето мобилно приложение ТУК >>>

Това се дължи на факта, че те са отличен източник на важни и ценни за организма хранителни вещества.

Но освен това червените картофи имат изразен сладък вкус, нежна ципа и лесно се поддават на кулинарна обработка.

Предвид по-ниското съдържание на нишесте в червените картофи, спрямо това на обикновените картофи, с които сме свикнали, бататите са подходящи за варене, печене, приготвяне на различни видове супи, както и за салати или огретени и запеканки.

За да запазите в максимална степен съдържанието на полезни вещества и елементи в червените картофи, не добавяйте прекомерни количества мазнина в тях.

Не е препоръчително да добавяте и твърде много сол, защото в червените картофи има и прилично количество натрий.

Има редица начини, по които можем да приготвим червените картофи. Те са особено предпочитани варени, намачкани с вилица и овкусени с портокалов сок или кафява захар.

Снимка: Thinkstock

На отличен резултат може да се надявате и ако решите да ги приготвите задушени на пара или печени. Няма да сгрешите и пържените батати или дори със задушените червени картофи в микровълнова фурна.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти