В Страната на изгряващото слънце

Японски начин на живот
Снимка: netinfo

В Страната на изгряващото слънце проблеми със затлъстяване на населението сякаш няма. Освен това Япония е рекордьорка по продължителност на живота сред населението. И причината не се крие само в гените на японците, но най-вече в техния начин на хранене.

Основните правила в японската кухня са лесни за спазване - няколко хранения на ден, но в малки порции, храната е бедна на въглехидрати и мазнини, и минава през слаба термична обработка.

Ако искате да изпробвате японския начин на живот и да проверите сами за себе си дали ще ви хареса и дали ще се почувствате по-добре (а току-виж сте свалили и някой килограм), трябва да спазвате няколко основни правила за хранене.

Като начало забравете за червеното месо. Вместо това рибата ще стане ваш приятел и трябва редовно да я виждате в чинията си. Разбира се, малките порции са задължителни.

Хлябът е сменен от ориза. Оризът е много полезен, освен това може да се научите да го приготвяте по най-разнообразни начини. Бульонът от своя страна трябва да дойде на мястото на всякакъв вид мазни сосове.

Основополагаща за японския начин на хранене е закуската. Тя включва зелен чай, ориз на пара, супа с тофу, омлет с пресен лук и дори риба на грил. Всичко това в малки порции.

Десертите са рядкост, а когато ги има отново са в малки количества, както всичко останало. Освен това за направата им се използва оризово брашно, а не пшенично. Вместо тестени продукти, може да хапвате по няколко плода на ден, като е добре те да са разнообразни.

Макароните, соята и зеленчуците трябва да присъстват в ежедневното ви меню. Не си мислете, че рибата и оризът са достатъчни. Морски дарове може да консумирате колкото ви се иска. Ако умеете да се храните и с пръчици, ще е още по-добре за вас. Така ще избегнете преяждането и чувството за тежест.

Млечните продукти е по-добре да се избягват, а кафето го заменете със зелен чай, който е богат на антиоксиданти и витамини С и Е.

Японската култура и начин на живот могат да послужат като положителен пример в много отношения. Храненето е първата и основополагаща стъпка към по-различна житейска нагласа и философия.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти