Хората, които не пропускат закуската, са с по-здрави сърца

Хората, които не пропускат закуската, са с по-здрави сърца
Снимка: iStock

Хората, които редовно закусват и не се задържат пред малкия екран, по-рядко боледуват от сърдечносъдови заболявания и диабет, установи проучване.

Изследването е на специалисти от Атинския държавен университет. То обхванало 2000 души на възраст между 40 и 99 години, жители на град Коринф. Участниците преминали през няколко теста за установяване състоянието на техните артерии. Тези кръвоносни съдове се оказали два пъти по-гъвкави и с по-малко отлагания при хората, които редовно закусват.

g
Снимка: iStock

Тези от доброволците, които водели заседнал начин на живот и гледали телевизия над 21 часа седмично, се оказали с 68% повишен риск от високо кръвно налягане.

Сравнението било направено с участниците, които се застояват пред малкия екран не повече от 7 часа в седмицата. При хората с намалена физическа активност се наблюдавало и 50 процентно увеличение на риска от диабет.

Не пропускайте нашия нов раздел "Оферти", в който ще откриете полезни, практични и прекрасни продукти на промоция от българския пазар, специално селектирани за вас от екипа на Edna.bg.

апп
Снимка: Edna.bg

апп
Снимка: Edna.bg

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти