Хапвайте сирене и мляко на закуска за здраве и стройна фигура

g
Снимка: Thinkstock

Солидна закуска със сиренепрясно или кисело мляко помага за отслабване и контролиране на диабет тип 2, съобщи в. "Дейли мейл".

Д-р Даниела Якубович от университета на Тел Авив твърди, че суроватъчният протеин, на какъвто са богати млечните продукти, засища отлично и затова е първи приятел на желаещите да отслабнат. Закуската с такъв вид протеини улеснява топенето на килограмите повече от протеините от друг източник, например от яйца или риба тон, или пък от богата на въглехидрати храна.

Суроватъчният протеин предотвратява и рязкото покачване на кръвната захар след хранене, което е важно за хората с диабет тип 2. С времето високите нива на захарта в кръвта могат да доведат до проблеми със сърцето, увреждане на органите, по-бавно заздравяване на раните и влошаване на зрението.

"Калорична протеинова закускасредноголям обяд и по-лека вечеря е доказана успешна стратегия за отслабване при хора със затлъстяване и диабет тип две", каза д-р Якубович, която е професор по медицина в университета на Тел Авив.

Суроватъчния протеин се продава и на прах и може да се добавя в смутита или шейкове. Неговият ефект се дължи на това, че потиска хормона на глада грелин.

Д-р Якубович е сравнила в изследването си суроватъчния протеин и други видове протеини. Тя и екипът й са проследили ефекта им за отслабване, както и действието им за поддържане на постоянни нива на кръвната захар, като са работили с 48 доброволци с наднормено тегло или диабет на средна възраст 59 години.

Снимка: netinfo

Участниците са спазвали една от три диети с еднакъв брой калории и еднакво разпределяне на храната - повече на закуска, средно количество на обяд и лека вечеря. Разликите били основно в съдържанието на закуската.

Едната група получавала суроватъчен протеин в шейкове. Втората - други протеини от яйцасоя или риба тон, а третата - въглехидрати или скорбяла. След 12 седмици групата на суроватъчен протеин отслабнала най-много - средно 7,6 кг, в сравнение с 6,1 кг за получавалите закуска с други протеини. Доброволците на въглехидратна закуска отслабнали с 3,1 кг.

Снимка: netinfo

Още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти