Женската красота и ролята на киселото мляко за нея

Женската красота и ролята на киселото мляко за нея
Снимка: Thinkstock

Женската красота е ценен дар. Тя трябва да бъде съхранявана, пазена и грижите за нея да са на ниво. Въпреки, че естествената красота е най-атрактивна, то малко помощ от природата няма да ни е излишна, за да я подсилим и съхраним по-дълго време естествена.

Така от векове целебните и естетични свойства на киселото мляко са използвани и ценени от много страни и народи.

Въпреки, че прясното мляко е първичния продукт, от който се добива киселото и то е с по-широко застъпена употреба в козметиката, то киселото не бива да се подценява също!

Едва ли има дама, която да не знае за козметичния навик на Клеопатра да се къпе в прясно мляко. Освен за красива кожа и коса, млякото е полезно и за добрата фигура.

То е богато на калций, а именно този минерал спомага образуването на мускули, наместо натрупването на мазнини в тялото.

Съдържанието на протеини и мазнини в киселото мляко, както и пробиотици спомагат за хидратирането на косата и кожата. Предпазват ги от вредните влияния на слънцето, вятъра и радиационните излъчвания.

Кожата на лицето, ръцете и тялото е дълбоко подхранена от киселото мляко.

Тя е тонизирана и гладка, защото именно млякото спомага за запазването на нейния мастно киселинен слой. Така се получава вид запечатване на влагата в кожата и тя е защитена и еластична. Дамската красота изисква всекидневни грижи, затова трябва да се грижите за нея и у дома, в домашни условия.

Един от най-добрите методи е грижата, чрез маски с кисело мляко в състава им. За тях най-добре е да ползвате домашно подквасено кисело мляко, защото то е пълномаслено и би трябвало да е направено от прясно мляко без преработки. Така всички полезни вещества са запазени в състава му.

g
Снимка: Thinkstock

Ако все пак сте затруднени да намерите домашно прясно мляко и да си подквасите или да си купите направо домашно подквасено кисело мляко, то поне купувайте за домашните си маски пълномаслено мляко с поне 4,5% масленост. Ето и някой добри идеи за домашно разкрасяване.

Пилинг маска с кисело мляко и морска сол

За тази пилинг маска ви трябват кофичка пълномаслено кисело мляко, около 20 грама ситна морска сол. Ако морската сол не е достатъчно ситна, постарайте се да я натрошите! Смесвате двете съставки добре и с кръгообразни движения нанасяте по кожата на тялото. Така ще отстраните всички мъртви клетки и ще съживите кожата си за нов живот! Не нанасяйте на места, като лицето и около очите, защото е опасно.

g
Снимка: Thinkstock

Маска за лице с кисело мляко

Тази маска е предимно за мазен тип кожа. С нея определено ще разкриете женската красота на лицето си. За да я забъркате смесете 50 грама кисело мляко, 1 супена лъжица мед, 1 супена лъжица извара и сока от половин лимон. Трябва да се получи нещо, като крем. Почиствате лицето с тоник и нанасяте маската, като около очите не нанасяте! Оставяте да подейства поне 15 минути и изплаквате обилно с хладка вода. Така кожата ви ще засияе.

За още полезни и практични статии харесайте страницата ни във Facebook ТУК

За вашия дневен, седмичен и месечен хороскоп, изготвен лично от професионалните ни астролози, изтеглете нашето мобилно приложение ТУК

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти