Грешките на жените във фитнеса

Грешките на жените във фитнеса
Снимка: netinfo

Лятото наближава и много от нас със закъснение се сещат, че трябва да започнат да посещават по-често фитнес залата, ако искат да свалят всички натрупани през зимата килограми. Други пък може би тренират редовно, но големи резултати така и не се забелязват.

Прочетете по-долу, за да разберете кои са най-честите грешки, които дамите допускат във фитнеса.

Избягване на тежестите
Може би ви е срам да отидете в залата, където са тежестите, тъй като там обикалят само мъже. Може пък да си мислете, че ако се натоварвате с повече тежести, ще натрупате прекалено много мускулна маса и ще приличате на културист. Няма защо да се притеснявате от тези неща. Мишел Олсън – професор по науката за упражненията към университета "Монтгомъри" в Обърн обяснява, че мускулната тъкан се състои от бавни и бързи влакна. Избягването на по-големи тежести пренебрегва бързите влакна, които са важни за бързината на движенията и издръжливостта на мускулите.

Що се отнася до оформянето на голям и не особено женствен мускулен релеф, Мишел напомня, че за да се получи подобен ефект, са нужни високи нива на хормона тестостерон, който в женския организъм е в малки количества.

Нямате план
Най-редовната грешка на дамите е да отидат във фитнес залата, да минават от уред на уред, без да имат никаква конкретна програма и да казват, че целта им е само да се раздвижат. Ако "тренирате“ по този начин, не може да очаквате каквито и да било резултати от редовното посещение на фитнеса. Преди да се заловите с тренировките, си помислете много добре какво точно искате да постигнете – да отслабнете, да се стегнете, да изваете хубаво дупе и тн. След това се консултирайте с квалифициран фитнес инструктор, който да ви изготви специална програма, която да следвате стриктно.

Не се натоварвате достатъчно
Разбира се, не винаги е особено приятно да се потиш в залата в отчаян опит да свалиш килограмите от зимата. А понякога може да сте прекарали два часа във фитнеса и това време да успокоява съвестта ви, като си мислите, че сте тренирали достатъчно. Но замислете се честно пред себе си колко време прекарахте в четене на списания, сладки приказки с някой познат и оглеждане в огледалото? По-добре тренировката ви да се изчерпа с 45 минути, през които обаче да тренирате със съвсем малки почивки между сериите, отколкото да се мотате няколко часа, без изобщо да тренирате усърдно.

Не се доверявате на експерти
Вие си мислите, че знаете най-добре и нямате нужда от допълнителни препоръки. Това може да е така що се отнася до философите, с които е пълен всеки фитнес. Това са други трениращи, които са решили да ви покажат на всяка цена, че вие бъркате в упражненията си и трябва да спазвате техните указания. Тези типове може да игнорирате, но съветите от квалифицирания персонал във фитнеса по-добре послушайте.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти