Ядох само пица и паста в продължение на 1 седмица и това беше най-доброто решение, което съм вземала

жена паста пица храна
Снимка: iStock

Кето диети, Зоната, докторска диета... Хората стават все по-обсебени в търсене на начини да свалят излишни килограми, разказва американската журналистка Никол Йи. 

Ограничаваме въхлехидратите до минимум, често дори изцяло ги изключваме от менюто си, подлагаме се на изтощителни хранителни и тренировъчни режими, които ни карат да намразваме още повече не само храната, но и телата си, както и самите себе си - че не можем винаги да издържим на това диетично "темпо", което светът ни шепне да поддържаме.

Затова един ден, след редица месеци, прекарани под какви ли не хранителни ограничения и строги тренировки, реших да помисля истински за щастието, споделя лайфстайл редакторът Никол.

Толкова много дни, лишена от любимите ми храни, ме бяха превърнали в една свалила няколко килограма жена, която обаче изобщо не е постигнала теглото, за което мечтае, не е тренирала достатъчно и отдадено, както й се е искало в началото и е забравила що е то радост и наслада от живота (и храната).

жена паста пица храна
Снимка: iStock

Сетих се от колко време не съм опитвала пица или паста. Храни, в чиято компания иначе съм се чувствала така щастлива и пълноценна, дори с онези няколко килограма повече. И взех решението - да прекарам 1 цяла седмица, посветена на любимите си храни. Само на тях. Без други вредни храни. Без сладко. Само пица, паста и аз. Приготвени от качествени продукти, с хубаво тесто, с прясна паста...

Ето и какво се случи...

Всеки мой "диетичен" ден включваше пица или паста за обяд и вечеря. По мой избор. Редувах невероятните Болонезе, Карбонара, Маргарита, Неаполитана, Калцоне, Туна, Салсиче, Арабиата...

И познайте - чувствах се превъзходно. В края на седмицата изглеждах точно така, както и в нейното начало. Признавам, яденето на пица и паста ежедневно ме караше да се чувствам малко виновна пред себе си - затова бях по-мотивирана да спортувам. Така направих около 5 тренировки, много добри и смислени тренировки в сравнение с предните, когато почти нямах енергия дори да вдигна гиричките и веднъж.

Тренировките ми станаха много по-приятни, имах повече сила, раздавах се максимално - в кардио упражненията, и в тези за изграждане на мускулна маса.

жена паста пица храна
Снимка: iStock

Другото положетелно бе, че изобщо не помислих и за десерт или друга вредна храна. Пицата и пастата ми носеха толкова много удоволствие, че изобщо забравих за всички вафлички, шоколадови пакетирани храни, снаксове, солети, чипсове и други, разсейващи обичайните диети храни.

Да, тялото ми не стана по-слабо, но не напълнях и с грам. Не се лишавах от нищо, наслаждавах се както на италианската храна, така и на спорта. И на всичко около мен.

Осъзнах, че се чувствах истински щастлива за първи път от доста време - похапвах любимите си неща и спортувах здраво - така че в края на фитнес тренировката тениската ми да няма суха част.

Усещах тялото си божествено - хем му давах храната, която обича, хем бе стегнато от спорта, с добре разтегнати мускули и сухожилия, така че да не се изморявам при изкачването на стълбите или когато се наложи да клекна 3-4 пъти в ежедневието.

жена паста пица храна
Снимка: iStock

И да, като лайфстайл редактор често ми се налага да пиша колко е "уау" да ядеш салати цяла година, но от личен опит ще ви кажа - яжте това, което ви прави щастливи и се движете повече, както обичате - тичайте, разхождайте се, карайте колело, плувайте, играйте тенис. Животът не е само салати, пилешко и фитнес.

Животът е зашеметяващ, но е твърде кратък - затова ако имате възможност да обядвате или вечеряте пица или паста - направете го!

А ето защо италианците хапват паста без да напълняват!

6 причини защо италианците ядат паста без да напълняват

​​​​​Вдъхновете се с някои от най-апетитните ни рецепти за паста:

9 вкусни и бързи рецепти с паста за цялото семейство

А за почитателите на пицата, разкриваме тайните на неаполитанската пица тук:

3 метода за приготвяне на неаполитанска пица + 3 вкусни и бързи рецепти

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти