Дългият сън

Спящата красавица
Снимка: Thinkstock

Липсата на сън увеличава риска да се присъедините към редиците на диабетиците, но твърде дългият сън е още по-опасен, предупреждават американски изследователи от университета в Йейл, цитирани от българската информационна агенция "БГНЕС".

Близо 15 години учените проучвали връзката между продължителността на съня и риска от различни заболявания. За пореден път те потвърдили, че недостатъчната почивка застрашава човешкия организъм от редица болести, но за дамите е още по-опасно, ако спят прекалено много.

За да докажат тезата си, експертите разделили стотици доброволци на три групи. Хората от първата спели по-малко от 6 часа, втората група прекарвала в леглото традиционните 7-8 часа, а третата се наслаждавала на дълбока дрямка над 8 часа.

Така щатските медици изчислили вероятността от болести, която при жените от третата група била най-висока по отношение на сърдечносъдовите усложнения.

За силния пол златната среда е 7 часа сън, които са най-полезни и достатъчни за пълноценна почивка и тонизиране на тялото.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти