Доказано е: жените имат нужда от повече сън, отколкото мъжете

сън жена легло
Снимка: Thinkstock

Жените се нуждаят от по-голямо количество сън в сравнение с мъжете, а според учените причината е „по-сложните“ и „гъвкави“ мозъци на дамите.

Тъй като женският мозък мисли за повече неща наведнъж и използват повече от капацитета на този свой орган, дамите се нуждаят и от повече време за възстановяване, каквато е и функцията на съня.

Според изследователя д-р Джим Хорн средното количество сън, от което дамите имат необходимост допълнително, е 20 минути, а липсата му увеличава риска от изпитване на повече гняв и депресия.

Такива последици се наблюдават при жените, които не се радват на качествен сън, но при същите условия подобен резултат не се проявява при противоположния пол.

В категорията на нуждаещите се от повече сън влизат и мъжете, чиито професии изискват взимане на решения и творческо мислене. Заради спецификата на своята работа те имат необходимост от повече сън, отколкото средностатистическия мъж.

Ето защо следващия път, когато детето събуди теб и партньора посред нощ, вече знаете кой от двама ви трябва да стане от леглото.

Още:

 

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти