Специално

Диетите и последиците, до които водят

а
Снимка: iStock/Getty Images

„Лятото е готово за мен, но аз не съм готова за лятото“ - колко ли от нас си казаха тази горчиво-шеговита реплика, докато гледаха в огледалото с критичен поглед тялото си?

Лято е и вероятно няма жена на света, която да не ограничава поне минимално храненето си, за да влезе във форма за отпуската.

Диетите, колкото и да се отразяват добре на външния ни вид, понякога могат да имат неподозирани последици върху храносмилането и отделителната ни система. Така изпадаме в един парадокс – хем се храним по-оскъдно, хем се чувстваме по-подути, по-подпухнали и по-тежки.

Обясняваме подробно на какво се дължи този парадокс и как да си помогнете:

Подуване на корема

В зависимост от диетата, която следвате, може да имате недостиг или прекомерно приемане на фибри. Това се получава обикновено, когато се избягва яденето на плодове и зърнени храни, защото съдържат въглехидрати. Освен фруктозата обаче, плодовете и зърнените храни съдържат и много фибри. Тяхната роля е да стимулират работата на червата и да прочистват храносмилателния тракт. Когато са в недостатъчно количество или са прекалено много, това нарушава естествения ритъм на тялото.

Запек

Промяната на хранителния режим неминуемо се отразява и на честотата на посещение в тоалетната. Ако сте свикнали да ходите всеки ден или през ден, по време на диета може да установите, че минават дни, преди тялото ви да подаде сигнал за прочистване.

а
Снимка: iStock/Getty Images

Причините може да са няколко: недостатъчно фибри (отново), недостатъчно вода и малко количество приета храна.

Тялото ни е добре балансирана система, която реагира на всяко отклонение от нормата. Когато променяме начина си на хранене, трябва да сме абсолютно сигурни, че не лишаваме тялото си от необходимите хранителни вещества и течности, защото в противен случай то ще ни отговори със запек или други неудобства.

Когато спазвате хранителен режим с намален прием на калории, се уверете, че все пак не подлагате тялото си на строги лишения и най-важното - че пиете достатъчно вода. Тя е един от генераторите на отслабването, защото задвижва метаболизма.

Като добавка към балансираното хранене, към което се стремите, може да включите и продукти, които улесняват отделителните процеси. Такъв е ДулкоНатурал, който се предлага под формата на удобни за приемане таблетки. Още по-хубавото е, че съдържа изцяло натурални екстракти от киви и горски слез.

а
Снимка: DulcoNatural

Кивито е богато както на витамин С и калий, така и на фибри, магнезий и аминокиселини, които се включват в балансирането на храносмилателната и отделителна система. Екстрактът от листа на горски слез помага за нормалната перисталтика и чревния пасаж, като поддържа чревния комфорт.

ДукоНатурал поддържа здравето на храносмилателната система, не води до привикване и може да се приема по време на диета от лица над 12 години.


ДулкоНатурал е хранителна добавка за възрастни и деца над 12 години. Да не се надвишава препоръчителния дневен прием и да не се използва като заместител на разнообразното и балансирано хранене. За повече информация:
„Санофи България“ ЕООД, гр. София 1784, бул. „Цариградско шосе“ 90, Офис сграда Капитал Форт, тяло А, етаж 10, България. Тел: 02/ 970 53 00, факс: 02/ 970 53 33,
е-mail: bg-medical-info@Sanofi.com. MAT-BG-2100213/07/2021 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти