Диета през зимата? Твърдо НЕ!

Диета през зимата? Твърдо НЕ!
Снимка: netinfo

Ако сте решили да влезете във форма и да се отървете от няколкото излишни килограми, трябва да знаете, че през зимния сезон диетата съвсем не е добра идея. Напротив, ограничаването на калориите по време на грипния сезон увеличава риска от заразяване и инфекции, тъй като имунната система отслабва, а резистентността ѝ намалява.

Ето няколко причини, защо този сезон е особено неподходящ за започване на диета и гладуване.

Диетата увеличава риска от простуда и грип

Консумацията на храни и напитки с ограничена калорийност повишават значително риска от простуда и грип. Дори при запазване на приемливи нива на витамини и минерали, понижаването на калориите с 40% може да предизвика сериозни здравословни проблеми.

Диета = по-сериозни симптоми + по-бавно оздравяване

Преминаването към стриктен хранителен режим не само предразполага към по-ниска резистентност към вирусите на простуда и грип, но и към по-сериозни симптоми и значително по-бавно оздравяване.  

Диетата лишава организма от енергия

Едно от най-противопоказните неща, които може да направите по време на боледуване от грип или настинка, е да лишите тялото си от горивото, необходимо на имунната система да пребори вирусите. Важно е да приемате достатъчно и качествена храна. Яжте често и на малки порции и не забравяйте да пиете много течности.

Снимка: netinfo

Приемайте повече пресни зеленчуци и плодове; храни, богати на цинк и желязо. Нека пилешката супа, лимоните, джинджифила и топлия чай заемат челните места в менюто ви по време на грипния сезон.

Хранете се пълноценно, балансирано и оставете диетите за малко по-топлото време. Компенсирайте с повече движение. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти