Да върнем часовника обратно

Да върнем часовника обратно
Снимка: netinfo

Някои казват, че младостта е състояние на духа и може да се чувстваш млад дори на 80 години. Разбира се, това е така, но понякога тялото неумолимо подсказва, че младите години отдавна са си отишли.

Ето няколко начина, чрез които може да помогнете на организма също да се почувства като на 20.

Спящата красавица
Красотата, спокойствието и младостта наистина се крият в здравословното наспиване. Не бива да се лишавате от сън, защото това ще ви докара изморен вид, тъмни кръгове под очите и изнервеност. Също така обаче, никак не е добре да прекалявате със спането. Доктор Хенри Лодж обяснява, че единствено по време на сън тялото истински си почива и се възстановява.

Другият важен фактор е ранното лягане, под което, разбира се, не означава да си легнете в 20ч вечерта, но не бива и да е по-късно от полунощ. Пробвайте в продължение на шест седмици да си лягате преди 12ч вечерта и да спите по осем часа. Със сигурност след това ще се чувствате много по-добре -- свежи, пълни с енергия и усмихнати.

Промени в менюто
Няма как да искате да бъдете млади, жизнени и красиви, ако не се храните по правилния начин. Разбира се, като си на 20 години метаболизмът ти е твой приятел и ти позволява да хапваш много от любимите ти и често нездравословни храни (да не говорим за пийването). С годините обаче, нещата сериозно се променят и почти нищо вече не е същото. Ако се чудите какво трябва и не трябва да хапвате, е най-добре да се консултирате с диетолог, който ще ви изготви специална програма, базираща се на вашите нужди и характеристики.

Това разбира се, не означава да забравите за всички малки, сладки изкушения. Просто не бива да прекалявате с тях, защото последствията като разваляне на фигурата и отключване на различни заболявания, ще бъдат по-трудно поправими, отколкото ако сте на 25 години, например.

Пийте много вода!
Това важи за всяка възраст. Водата е от изключително значение за човешкия организъм и не може да бъде подценявана.

Спорт, спорт, спорт
Няма как тялото ви да се почувства младо и жизнено без да го накарате да се раздвижи малко. Никой не казва да заживеете във фитнеса или да се превърнете в джогинг маниаци, но определено ще е във вас интерес да използвате стълбите, вместо асансьора, да ходите веднъж-два пъти в седмицата на йога, пилатес, зумба или някакъв друг вид физическо натоварване.

Не забравяйте за себе си
С напредването на годините е нужна и адекватна грижа за добрия външен вид. Тук обаче, трябва да се внимава и старанието да не се превръща в мания. Има някои прически, облекла и аксесоари, които стоят добре само и единствено на младите. Не взимайте нищо от гардероба на дъщеря си, но и не забравяйте, че сте жена. Не спирайте да носите спирала и червило и да си боядисвате косата, само защото си мислете, че вече не ставате за тия работи.

Добрият външен вид, както се казва, е първо уважение към себе си и после към околните.

Забавлявайте се
Ключов момент в подмладяващата терапия. Музиката, танците и срещите с приятели винаги са в полза, а не във вреда. Това, че годините напредват не означава, че трябва да се откажете от забавленията, даже напротив! Много хора започват да обръщат внимание на себе си, хобитата си и партитата, именно когато децата са вече големи и самостоятелни и задълженията са по-малко.

Важно е да се радвате на света около вас и да не позволявате на множащия се брой свещички по тортата да ви депресира. Всичко зависи от това как вие гледате на нещата и каква е вътрешната ви нагласа.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти