Да се знае: от истинската паста не се пълнее (и важните тънкости при варене)

паста спагети храна
Снимка: iStock

Когато решим да минаваме на диета, автоматично си казваме, че изключваме тестените храни. В това число попадат макароните, спагетите, лазанята. А всъщност все по-често се публикуват опровержения на информацията, че пастата е вредна, разказват от Gotvach.bg

Всъщност пастата е нискокалорична – съдържа 190 калории на 50 г сух продукт. Освен това съдържа много белтъчини – 13 г на 100 г, които помагат за топенето на мазнините и щади мускулите. Макаронените изделия съдържат бавни захари, които изгарят почти напълно, но бавно, давайки усещане за ситост по-дълго през деня. Експертите по хранене смятат, че тези бавни захари са особено полезни за спортистите, тъй като възстановяват запасите от глюкоген в мускулите.

В италианската кухня пастата се приготвя единствено от брашно и вода. Дори в някои държави, сред които Италия, Гърция и Франция, има закони, забраняващи производството на макаронени изделия с други суровини, освен ако не е изрично посочено. Важно е да се знае, че брашното трябва да е от твърда пшеница, което е богато на повече витамини и минерали. За да сте сигурни, че пастата е качествена, може да познаете и по външния й вид – тя трябва да е гладка, с равномерен златист цвят. Когато разчупите пастата, ще ви се стори, че чупите стъкло.

Разбира се, не е важно просто да сготвиш сготвиш едно ястие, а да го направиш правилно, да добавиш всичко необходимо, при това в точния момент. И тъй като спагетите доста често се оказват малкото камъче, което препъва иначе добрата домакиня, ще опишем как да си сварите спагетите стъпка по стъпка:

Тънкости при варене на спагети, които всяка добра домакиня трябва да знае

Не вярвайте сляпо на всички стигми, особено когато говорим за хубавата паста! Напротив, далеч по-полезно е да си хапвате от нея, отколкото бял хляб или нещо сладко.

Какво чакате? Зарадвайте близките си още тази вечер с нашите специални рецепти:

9 вкусни и бързи рецепти с паста за цялото семейство

Вижте още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти