Да се преборим с недостига на енергия

А вие как се справяте с пролетната умора
Снимка: Getty/Guliver

Пролетната умора не е просто мит и оправдание на мързеливците.

Много хора страдат от нея и това е напълно нормално – организмът е "изморен“ от зимата, има нужда да се зареди с енергия и витамини.

Предлагаме няколко начина за набавяне на енергия и справяне с изтощението.

Освободете се от стреса
Стресът, тревогите и чувството за безпокойство хабят изключително много от енергийните запаси. Опитайте се да забравите за тревогите и да не отдавате голямо значение на проблемите. Фокусирайте се върху положителните неща и върху това, което ви прави щастливи. Може да си вземете и няколко дена отпуск, през които да се посветите на любимите си занимания.

Погрижете се за мозъка си
Именно този орган влияе до голяма степен върху чувството ви за тревожност и стрес. Нужно е да подхранвате мозъка, тъй като половината от неговите клетки се състоят от мазнини, които изпълняват ролята на защитник. Постарайте се 3-4 пъти в седмицата да хапвате риба, морски продукти, зеленчуци с тъмнозелени листа, които ще помогнат на мозъка да произвежда повече енергия и да работи по-ефективно.

Протегнете се хубаво
Най-бързият и лесен начин да се разтоварите и освежите! Именно чрез протягането мозъкът получава 15% от целия кръвен поток. Така той постоянно се насища с кислород и работи продуктивно. Ако работите на компютър, на всеки 30 минути ставайте и се раздвижвайте.

Ранен обяд
Създайте си навика да обядвате в средата на деня и ще установите колко по-енергични се чувствате. Няма как да очаквате да сте работоспособни, когато организмът ви гладува. Освен това обядът и кратка разходка на открито след него са чудесен начин да си вземете малко въздух и да се почувствате освежени.

Алтернативни средства
Не е нужно веднага да посягате към витамините на таблетки или енергийните напитки, за да "презаредите“ батериите. Първо може да изпробвате други, по-различни средства като например женшен. Не пренебрегвайте и подправките като куркумата, те съдържат жизнено важни за организма вещества, които взаимно се допълват, усилват положителното си въздействие и отслабват влиянието на негативните фактори. Умерената употреба на тъмен шоколад и зелен чай също способства за натрупването на енергийни запаси.

Благодарете
Според някои психолози изказаната на глас благодарност зарежда човек с енергия. Когато благодарността е искрена, тя успокоява и създава чувство за сигурност и комфорт. Нищо не ви пречи да опитате, ако не ви помогне, то поне няма да навреди.

Позитивните мисли също помагат! Помечтайте си за това къде ще прекарате лятната си отпуска, какъв бански костюм искате да си купите, концерт, който да посетите и т.н. Очакването на нещо хубаво определено зарежда с положителни емоции!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти