Да подобрим здравните си показатели

Цялата съм в слух
Снимка: Thinkstock

Според разбирането на традиционната източна медицина по цялото тяло на човека са разположени биологично активни точки. А ухото дори по своята форма наподобява човешкия ембрион.

Какви точки се намират в него? Долната месеста част на ухото – това е главата, външната му страна – кожата, цялата вътрешна част на ушната мида – различните вътрешни органи, ушният хрущял – пъпът, извивката над него – гръбнакът. Въздействайки върху тези точки, човек може да бъде лекуван, зареждан с енергия, както и да бъде успокоявана всяка част от тялото, пише "Здраве.bg".

Разбира се, всички тези процеси е най-добре да бъдат прилагани от обучен специалист, но все пак можете и сами облекчите някои състояния със следните масажни техники.

* Ако страдате от сънливост и умора, в продължение на една минута масажирайте с топли пръсти по посока на часовниковата стрелка долната месеста част на ухото.

* При зъбобол, масажирайте предния участък от тази месеста част (тя се намира по-близо до лицето).

* Ако изпитвате остра болка, в която и да е част от тялото, затиснете с пръсти ушните миди (вертикално) и ги притиснете към главата.

* При заболявания на вътрешните органи, всеки ден правете масаж на вътрешната част на ушните миди в техните централни дупки. Това трябва да става с показалците чрез кръгови движения (сутрин – по посока на часовниковата стрелка, а вечер – в обратната посока).

* При продължително натоварване на очите, периодично масажирайте централните точки на месестата част на ухото.

* Ако краката ви отичат, масажирайте горната част на ушите и по този начин ще активизирате кръвообращението в долните крайници.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти