Пролетна умора

Катето Евро
Снимка: Личен архив

Катето Евро

Ако искаш да се махнеш от всичко и всички, върни се към себе си. Направи си един чай, запали си цигара и си задавай въпроси.

Когато си задаваме отговори, нещата си остават такива, каквито са.

Суматохата на големия град ни изгубва сред лица на хора, които никога няма да познаваме. Блъска ни в трамваи, автомобили и шума на клаксони. Тези градски звуци заглушават собствените ни гласове, възторзи и писъци.

Пролетната умора е извинение за невъзможността да се отървем от глупавата зависимост на разбити улици и тротоари. Лутаме се по паветата на собствените си страхове. Блъскаме се един в друг.

Не че е нужно да упражняваме контрол върху живота. Той е този, който ни владее и управлява. Но в илюзиите има нещо толкова красиво и прозаично, че понякога стига да затворим очи. Навиците са ни превзели. И те, точно като дрехите, омръзват бързо.

Може би на друго място няма да бъде различно. Може би промяната в прическата няма да ни накара да се почувстваме по-живи. Но си струва да опитаме това бягство, което за малко ще ни върне към самите нас. Вероятно котките имат девет живота, защото са твърде любопитни. Не искам да съм котка. И един живот ми стига, ако мога да се разпознавам сред тълпата навън.

Не вярвам в пролетната умора. Вярвам на априлският пролетен дъжд, който ще измие мръсното от сивите ни улици.

Отговорите ги знам, сега остава да намеря въпросите.

Пишете на Катето Евро на edna@netinfo.bg.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти