Да изчистим мазнините от тялото си

Да изчистим мазнините от тялото си
Снимка: Thinkstock

Несъмнено всяка Edna дама се е подлагала на диета поне веднъж в живота си. За други представителки на нежния пол животът, подчинен на стриктен хранителен режим, е ежедневие.

Но в опитите си да живеем здравословно, често изпадаме в крайности, свързани с глад, лишения, депресия и лошо настроение заради неукротимия ни апетит, който като че ли нарочно се засилва точно тогава, когато не бива.

И все пак природата е "измислила" начини, които да надхитрят калориите и чувството за ненаситност и които могат да ни помогнат веднъж завинаги в безмилостната борба с онези няколко излишни килограма, които все не успяваме да свалим трайно.

Не, не става въпрос за опасни диети или "магически" отвари, които ще изваят фигурата ви досущ като на Жизел Бюндхен или Кайди Клум за седмица.

Истината е, че няма нищо по-полезно за тялото ни и неговата безупречна форма от здравословната овесена каша, която буквално изхвърля мазнините от организма ни.

Овесената каша представлява смляна каша от олющено жито, овес или булгур. Овесът, овесените трици и овесените ядки съдържат специфичен вид влакна. Те са известни като бетаглюкани. Благоприятните ефекти на това специално влакно върху нивото на холестерола е доказан още през 1963 година.

Според проучванията, хората с проблеми с теглото се нуждаят само от 3 грама разтворими фибри дневно. Те се съдържат в една купа овесени ядки, която като енергийна стойност отговаря на скромните 145 калории. Протеините се равняват на 16% от състава ѝ, а въглехидратите - на 69%.

В продължение на поне две седмици всяка сутрин си приготвяйте за закуска овесената каша. В нея добавяйте по една малка лъжичка мед и две щипки канела, което спомага за намаляване на захарта в организма. Шепа ядки в допълнение пък ще ви заредят с енергия за динамичния ви начин на живот.

Овесената каша е възможно най-засищащата и същевременно полезна и нискокалорична храна, позната на диетолозите.

Ако искате да намалите теглото си и да изчистите мазнините, скрити в подкожните депа, това е точната формула за успех.

През останалата част от деня наблягайте на зелените храни и напитки - зелен чай, спанак, зелена салата. Зеленият чай ускорява метаболизма и засилва процеса на топене на мазнините. Салатите си винаги овкусявайте с лимон и зехтин, вместо с оцет и олио.

Сладките храни, приятели на диетата ни, са черният шоколад, сушените плодове, ядките и разбира се, скъпоценният дар на пчелите - медът.

Прочети още:

Диетите, които трябва да избягвате

Диета и спорт според зодията

Най-ефективната лятна диета

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти