Най-ефективната лятна диета

Най-ефективната лятна диета
Снимка: Thinkstock

Мария Николова

Казват, че за да бъдеш във форма през лятото, трябва да полагаш грижи за тялото си още от зимата.

Така е, но това не означава, че и през лятото не можем да постигнем фигурата, за която мечтаем.

Истината е, че през най-топлия сезон от годината, отслабването е двойно по-лесно. Всички условия да изглеждаме и да се чувстваме по-секси са налице – повече възможности за спорт и движение на открито, денят е по-дълъг и имаме повече време да планираме графика си, съчетавайки полезното с приятното, свежите плодове и зеленчуци са в изобилие, готови да бъдат направени на вкусна и здравословна салата.

Затова и днес ще ви разкажем коя е най-ефективната лятна диета, която ще ви помогне да свалите последните излишни килограми, да стегнете тялото си и да постигнете перфектната форма.

Лично аз спазвам този хранителен режим вече месец и резултатите са осезаеми – чувствам се много по-бодра, заредена с енергия и привлекателна, а близките около мен (както и кантарът) също забелязват тази промяна.

Ето и как трябва да се храните според лятната диета:

Започнете деня с богато меню. Правилото за обилното зареждане на тялото сутрин важи с пълна сила и тук. Закуската трябва да е богата и на протеини, и на въглехидрати. Това трябва да е храненето с най-много въглехидрати за деня.

Какво реално означава това?За закуска трябва да изберете някой от следните варианти: 1) овесени ядки с прясно мляко, 2 белтъка от варено яйце и половин плод по избор (грейпфрут, ябълка, круша, портокал); 2) 2 белтъка от варено яйце с две препечени филийки пълнозърнест хляб и 1-2 лъжици мед; 3) половин кофичка кисело мляко, няколко бисквити и едно варено яйце.

Между 10 и 12 часа заложете на задължителна междинна закуска – най-добре плод. Ако изберете това да е авокадо, нека е половинка.

Обядът трябва да е балансиран откъм протеини и въглехидрати, като протеините трябва да са преобладаващите. Не се вманиачавайте в грамажа на порциите и компонентите в чинията, преди всичко се хранете с удоволствие – редовно и отговорно.

Примерни обедни менюта за целта са: 1) пилешка пържола с гарнитура шепа печени картофи и шепа зелена залата; 2) риба на скара с шепа ориз и шепа салата; 3) телешки стек със задушени зеленчуци.

Следобед отново идва ред на малка закуска – плод или половин кофичка кисело мляко.

Вечерята трябва да е най-лекото и лишено от въглехидрати хранене за деня.

В този ред на мисли примерни варианти за нея са: печено пилешко, телешко месо или риба по избор с гарнитура салата. В нея можете да включите всякакви сезонни зеленчуци и подправки.

Вечер, точно преди лягане, можете да изпивате чаша прясно мляко или да хапвате белтъците на 1-2 варени яйца – за по-добър сън. Освен това протеините, които млякото и белтъците съдържат, спомагат за ускоряването на перисталтиката през нощта.

Така сутрин ще се събуждате с плосък и стегнат корем и определено ще се чувствате фантастично.

Комбинирайте този хранителен режим с умерено физическо натоварване (едночасова разходка в парка, игра с домашните любимци, фитнес, джогинг, спининг или аеробика) и ще забележите осезаемия резултат още около 10-ия ден.

Но ефектът на най-добрата лятна диета ще продължава да става още по-видим с всеки следващ изминал ден. Ако я превърнете и в свой постоянен хранителен навик, тялото ви винаги ще изглежда така, както се чувствате и душевно, а именно – просто прекрасно.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти