Чудната закуска, която топи килограми само за седмица

Не само здравословното хранене е важно за здравето, а и това дали спазвате някакъв определен режим. Все пак не може да разчитате, че няма да имате никакви здравословни проблеми, ако ядете един път на ден, и то в различно време. Всичко това може да окаже негативно влияние на работата на редица органи и след време да не можете да се възстановите.

Безспорно едно от най-важните хранения през деня е закуската, която зарежда със сили и енергия организма, затова и никога не бива да се пропуска. Именно от това каква закуска сте избрали, зависи и колко енергични ще се чувствате през деня, а и какво ще е настроението ви. Това оказва влияние и на желанието ви да сте по-активни, защото за да спортувате, отново ще имате нуждата от енергия.

чиа закуска здравословно кисело мляко йогурт
Снимка: iStock

Имайте предвид обаче, че ще трябва да подходите доста отговорно към избора ви на закуска, ако сте решили да отслабвате. Последно време стана доста модерно първото хапване за деня да включва семена чиа, които са не само много полезни, а тази закуска ще се хареса дори на по-капризните хора, които винаги избират какво да си хапнат. Тя е не само безумно вкусна, а и ще ви помогне активно да се справите с излишните килограми и да сте една идея по-близо до мечтата си за идеално тяло.

Овесени ядки и чиа са перфектната закуска за отслабване и за сваляне на някое друго излишно кило. С подобен старт на деня е възможно да се отървете набързо то цели 4 кила на седмица, ако имате повече излишни.

7 ползи на семената от чиа

При този вариант за закуска с чиа е важно да подготвите семената от вечерта, а именно да се накиснат много добре. По този начин те ще са максимално полезни и ще са по-наситени с различните важни хранителни вещества. Тази закуска е не само много вкусна, а и ще ви зареди с достатъчно енергия за началото на деня. Семената чиа са полезни и за храносмилането в организма, което е само още една причина да опитате тази закуска и със сигурност ще се влюбите в нея.

Закуска с чиа за отслабване

► 250 милилитра кисело мляко;

► 4 с.л. семена от чиа;

► 2 с.л. овесени ядки;

► половин банан.

чиа закуска здравословно кисело мляко йогурт
Снимка: iStock

Ако обичате сладко, тогава можете да добавите към тази здравословна закуска и 1 малка лъжичка мед. Не слагайте обаче много, защото така ще се загуби ефектът от здравословността на семената и ще приемете доста повече калории, а все пак искате да отслабнете.

За ваше улеснение е най-добре да си я приготвите от вечерта, защото сутринта всеки бърза за някъде и така няма да се налага да се занимавате с приготвяне, а вече ще си имате страхотна закуска. И не на последно място - няма да имате оправдание, че нямате време да си приготвите нещо вкусно и здравословно.

Хапвайки си я редовно, ще видите как заедно с редовните физически тренировки килограмите ще започнат да се топят. Не забравяйте обаче да сте отговорни и към другите си хранения и да не ядете мазна или вредна храна.

Ето и още няколко идеи за здравословни закуски, с които да започнете деня си заредени с енергия!

5 закуски, които ще контролират апетита ви през деня

Още за четене:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти