По-здрави сте, отколкото си мислите Част 2

Част 2 - По-здрави сте, отколкото си мислите
Снимка: netinfo

Михаела Петрова

Богатството не означава само кеш, а богатство на емоциите, възприятията, на осъзнаване радостта от това, че си жив. Буквално. Ето и няколко дребни съвета, за да се почувстваме по-щастливи и по-здрави! За повече информация може да видите и Част първа.

Влюбете се
Влюбчивите хора имат по-малко блокади в кръвоносните съдове, от по-хладнокръвните емоционално. Онова усещане, че сърцето бие в корема, означава, че бие по възможно най-здравословния начин, т.е. ритмично. А ритмичното биене регулира кръвообръщението, намалява рискът от натрупване на напрежение по кръвоносните съдове и мускулни влакна и ви предпазва от болки в гърба и схващания на крайниците. 

Правете секс редовно
Страстната целувка увеличава сърдечния пулс от 72 до 95 удара/мин. Активната предигра увеличава антидепресивните хормони, а по време на същинския секс се изгарят 200 калории за 30 минути (това с 30-те минути звучи прекалено добре - бел.ред.) и едновременно с това се подобрява циркулацията на кръвта.

Клюкарствайте
Клюкарстването отпуска нервното напрежение, помага  да се чувстваме социализирани към приятелска среда на единомишленици и укрепва вярата в приятелството. Споделеното доверие удовлетворява емоционалните нужди, а това е изключително важно за доброто здраве. Дебело подчертавам, че това не се отнася за гадните интриганти - тяхната намеса в живота ни провокира стесняване на кръвоносните съдове. Става дума за онова клюкарстване, което ни кара да почувстваме някого като сродна душа. 

Излежавайте се
Не пропускайте да се отдадете на тази глезотия, винаги когато можете да си го позволите. Дори да трябва да си пуснете неплатен отпуск, организирайте си поне три дни месечно пълно излежаване (другият начин е да участвате в Биг Брадър- бел.ред). Здравият сън е най-добрата здравна профилактика и най-адекватната терапия за защита на кожата от цялата серия вредни влияния. За да сте във форма, имате нужда от 6 часа дълбок, непробуден сън.

Натоварвайте мозъка си
Когато мозъкът е зает с измисляне и подреждане, започва да изгражда връзки между мозъчните клетки, които ви правят по-комбинативен. Започвате да взимате по-бързи решения и съответно се чувствате по-удовлетворени и здрави. Когато не стимулирате мозъка ежедневно, връзките между мозъчните клетки просто изчезват. Защото с нищо не сте им дали да се разбере, че имате нужда от тях. Използвате ги или ги губите. Средно положение няма.

Мечтайте Мечтаенето с отворени очи хармонизира връзката ум-тяло. Приятните мисли изпращат позитивна енергия в мозъка, а мозъка препраща тази жизнена енергия в цялото тяло - кръвта нахлува където трябва и повишава активността на имунната  система.  Затова мечтите могат да свършат много по-добра работа за физическата ви кондиция от шипящия шум на таблетка мултивитамин в чаша вода.

Флиртувайте
Сексуалната тръпка е несравнима гимнастика за регулиране на сърдечния ритъм.  Флиртът намалява напрежението, предпазва от мигрена, гастрит, язва и болки в гърба. Освен това е профилактика за самочувствието. Един флирт за закуска има същото събуждащо сетивата действие като чаша кафе, но без вредното действие на кофеина.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти