Създадено за ExAller®

Без алергии у дома

а
Снимка: iStock/Getty Images

Много хора с алергии или предразположеност към алергии мислят, че домът е зона, свободна от неприятните алергични реакции. Всъщност в жилищата и жилищните сгради съществуват алергени, които трудно могат да бъдат премахнати и които водят до редица алергични симптоми като неприятен сърбеж в носа и гърлото, хрема, кихане и кашлица, обриви по кожата, зачервяване на очите, а понякога астматични пристъпи и тежест в гърдите.

Основна причина за много видове алергии е домашният прах. Дори с поддържането на добра хигиена и чистота домашният прах трудно може да бъде елиминиран напълно. Той е практически навсякъде и съдържа фини частици почва, растителен материал, попаднал отвън, микрочастици човешка или животинска кожа и коса, тъканни влакна, спори на плесени, прахови акари (микрокърлежи). Именно акарите са сред най-разпространените причинители на  домашните алергии, от които може би страдате вие, половинката ви или децата ви.

a
Снимка: iStock/Getty Images

Праховите акари са почти невидими с просто око паякообразни, които живеят в тъмна и топла среда и… обичат да спят в леглото ви. Повечето матраци са обитавани от колонии от акари с около два милиона екземпляра, които живеят кратко, но се размножават бързо. Техните обвивки, останки и екскременти съдържат протеини, които причиняват алергични реакции при по-чувствителните хора.

Есента и високата влажност също са предпоставка за благоденствието на домашните микрокърлежи. Докато вие се наслаждаване на дъжда, загърнати с любимото си одеяло, между нишките и влакната на текстила, от който е направено, на същото се наслаждават и акарите, а топлината, излъчвана от тялото ви, ги кара да се чувстват още по-уютно.

а
Снимка: iStock/Getty Images

Далеч сме от идеята да създаваме елемент на симпатия към миниатюрните паякообразни. Точно обратното. ЕxAller® ще ви отърве от нежеланата близост с акарите, а заедно с нея и от домашните алергии, които те предизвикват. ЕxAller® е научно разработен и клинично тестван разтвор за елиминиране на домашни микрокърлежи. Той е лесен за употреба и напълно безвреден за хора и домашни любимци. Препаратът премахва акарите от матраците, меката мебел, спалното бельо, килимите и одеялата. Резултатите са налице още след първото напръскване.

Разработен е от съставки с естествен растителен произход, които имитират феромоните, използвани от микрокърлежите за комуникация. Разтворът ги привлича към покривалото, върху което е напръскан. Те се преместват върху него и напускат вътрешността на матраците, чаршафите и килимите ви. След като се съберат върху напръсканата повърхност, могат веднага да бъдат елиминирани с изпиране в гореща вода.

а
Снимка: ЕxAller

Необходимо ви е по-голямо парче памучен плат, с което да покриете третираната мебел или текстил, а след това да напръскате с разтвора ЕxAller®. Препоръчително е едно пръскане да е на всеки 30x30 см. Оставете напръсканото покривало за 1-2 часа, а междувременно около 80% от домашните акари от третираната повърхност ще мигрират в него. След 1 час, до максимум 2 часа, махнете покривалото и го изперете в перална машина при висока температура 60-90º. Почистете мястото с прахосмукачка, за да премахнете остатъците от повърхността. За най-голяма ефективност повторете процедурата 3 пъти в рамките на месец (на всеки 7 дни), а след това третирайте веднъж месечно. Така домът ви ще бъде ефективно защитен от микрокърлежи и домашни алергии.  

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти