6 храни за зашеметяващ сексуален живот

6 храни за зашеметяващ сексуален живот
Снимка: Thinkstock

Всички са чували за ефекта на продукти като люти чушки, шоколад и дори чесън върху потентността. А знаехте ли, че една салата от домати също може да подобри сексуалния ви живот?

Динята действа като естествена виагра и може да предложи алтернативно разрешение на проблема с еректилна дисфункция при мъжете, твърдят британски експерти, цитирани от в. "Дейли експрес".

"Аминокиселината цитрулин в храните и добавките може да помогне при еректилна дисфункция. В тялото тя се преобразува в друга аминокиселина, аргинин, която на свой ред се трансформира в азотен оксид. Азотният оксид допринася за отпускане на кръвоносните съдове и стимулира притока на кръв, в това число и към гениталиите", обяснява британската нутриционистка Лили Сутър.

Снимка: Thinkstock

Като естествена виагра действа и краставицата, която също съдържа цитрулин, твърди друго британско проучване.  

Снимка: Thinkstock

До XVIII век доматът по-често е наричан "любовна ябълка" на английски, поради факта, че е считан за афродизиак. Причината се крие във високото съдържание на ликопена.

Снимка: Thinkstock

Изследване на Урологичния институт в Мадрид доказва, че ликопенът от доматите в комбинация със зехтин връща ерекцията на мъжете. Тримесечното изследване на 40 мъже на 50-годишна възраст с лека еректилна дисфункция показва, че 20 мл студено пресован зехтин, смесен с 8 мг доматен ликопен помага на 50 процента от участниците.

Снимка: Thinkstock

Сведения за свойствата на скаридите като афродизиак датират още от Древен Рим, когато Ювенал ги описва в своя сатира. Този морски дар е богат на цинк, съществен при подобряване на сексуалната потентност при мъжете. Проучванията доказват още, че скаридите и мидите съдържат съединения, които оказват положителен ефект върху тестостерона и естрогена.

Снимка: Thinkstock

Според проучване шамфъстъкът, орехите и кедровите ядки са най-силното оръжие срещу еректилната дисфункция, благодарение на аминокиселината аргинин, която се съдържа в големи количества именно в тези ядки. Аргининът подпомага понижаването на кръвното налягане. Освен това се смята, че подобрява продукцията и жизнеността на сперматозоидите.

Снимка: Thinkstock

Вижте още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти