Създадено за TV Boutique

5 златни ползи от зехтина

g
Снимка: Thinkstock

Зехтинът от векове се грижи за красотата и младостта на дамите от Средиземноморските страни. Подхранващият му ефект прави кожата мека и нежна, поддържайки я еластична. Богатият на есенциални мастни киселини състав пък превръща студенопресованото масло от маслини в отличен хидратант, който и най-сухата кожа ще обикне.

Днес ще ви разкрием някои от най-добре пазените тайни на Средиземноморието, свързани с красотата. А главен герой във всички тях е именно натуралният зехтин, който ще ви помогне да изглеждате винаги перфектно - от глава до пети.

Силна и здрава коса

Маслиновото масло е най-добрият приятел на блестящата от здраве коса. То се грижи за скалпа, като го почиства нежно, а същевременно подхранва кожата с ценни вещества, които спомагат и за ускоряване на растежа. Освен това зехтинът ще нормализира омазняването и ще елиминира раздразненията. Дължините на косата пък обгръща нежно с възстановяваща и предпазваща грижа срещу накъсване и изсушаване.

g
Снимка: Thinkstock

Подмладено лице

Студенопресованият зехтин е способен буквално да преобрази дори и най-сухата и повехнала кожа, дарявайки я с ценни витамини, сред които A, D, E и К. Освен това маслиновото масло може да се похвали с изключително висока концентрация на сквален - един от най-мощните познати антиоксиданти, който се бори със свободните радикали, за да елиминира бръчиците и следите на времето. Не на последно място, качественият зехтин не запушва порите, което го прави подходящ и за кожа, склонна към акне.

g
Снимка: Thinkstock

Кадифена кожа

Споменавайки подхранващите свойства на зехтина, няма как да пропуснем и благотворното му въздействие върху кожата на тялото. Златното масло ще ѝ помогне да бъде винаги нежна като кадифе, като в същото време значително ще повиши и нейната еластичност. Маслиновото масло доказано овлажнява и регенерира епидермалните клетки. Абсорбира се бързо от кожата, оставяйки след себе си единствено гаранция за копринено усещане.

g
Снимка: Thinkstock

Красив маникюр

Да, зехтинът помага на ноктите да растат по-здрави. Това се случва благодарение на любимия на ръцете витамин Е, който се крие в състава на маслото. Силният подхранващ ефект освен това видимо ще омекоти кутикулите, за да се радвате на винаги красив маникюр.

g
Снимка: Thinkstock

Нежни крачета

Не на последно място, маслиновото масло ще се погрижи за крачетата ви, за да откриете сезона на сандалите с меки и нежни стъпала и да забравите за напуканите пети. Отново благодарение на високото съдържание на витамин Е пък зехтинът ще бди и над префектния вид на ноктите.

g
Снимка: Thinkstock

А за да подарите на себе си или на любим човек красота и нежност, Olivolio ви е подготвил букет от натурални продукти за коса и кожа с екстракт от студенопресован зехтин. Шампоанът, душ гелът и лосионът за тяло в специално подбрания подаръчен комплект съдържат органични и сертифицирани съставки и гарантирано ще превърнат ежедневната грижа в истински ритуал за красота!

g
Снимка: Thinkstock

Още за зехтина:

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти