Създадено за Kaufland

5 новогодишни обещания, които ще спазвам!

жена живот
Снимка: Thinkstock

Ето я, Нова година дойде, а с нея и поредните нови обещания, които ще си дадем тържествено и високопарно, улисани в забавленията и празненствата, и най-вече – в увереността си, че нищо няма да ни се опре. Този път просто няма! Това диети, това спортни режими, това влизане във форма и пестене на пари... И ПЪТУВАНИЯ. Просто тази година вече всичко ще изпълним, нали?

Е, за да не попаднат и тазгодишните новогодишни обещания при тези от всички минали години, а именно – в небитието, ето нашите предложения за 5 обещания, които можете да си дадете напълно уверено, че ще бъдат спазени – при това от вас!

Повече движение

Ключовото в това обещание е думата „движение“. Не казваме „да започна да правя по шестотин лицеви опори на ден“, нито „да тичам до Черни връх всеки уикенд“. Да се движим повече е нещо напълно реалистично, постижимо и, честно казано – абсолютно естествено. Спортът за здраве не е задължително свързан с някакви олимпийски постижения и бъхтане – напротив, той е хоби, което ви разтоварва, докато ви натоварва (да, звучи странно, но си е така).

Физическите усилия отнемат от тежестта на психическите натоварвания, които ни преследват целогодишно. Освен това се отразяват чудесно на тялото и кондицията ни, което е горе-долу всичко, което искаме за тялото ни. Ако това ще ви стимулира, помислете си какъв спорт бихте искали да практикувате отсега, проучете къде можете да се запишете – групово или индивидуално, купете си нова екипировка и тръгвайте!

спорт кауфланд
Снимка: Kaufland

Хубавото на спорта е, че можете да го сменяте всеки месец или дори седмица. Ако фитнесът не ви харесва или ви е скучно да практикувате само него, винаги можете да разнообразите с нещо сезонно (планински трекинг, бягане) или някакви групови занимания, или пък йога. Може и да е всичко от изброеното, важното е да го правите с кеф и да сте постоянни.

Доказано е, че инвестицията в качествена екипировка и облекло допълнително окуражава в началото, когато мързелът е по-голям от волята. Имайте предвид, че какъвто и спорт да изберете, важно е да заложите на удобно и качествено облекло - не задължително супер скъпо, но съобразено със спецификата на спорта.

спорт
Снимка: Kaufland

Ако се затруднявате в избора си, ние с удоволствие ще ви препоръчаме Newletics. Новата собствена спортна марка на Kaufland, с която компанията стимулира и вдъхновява здравословния начин на живот, като го прави и по-достъпен.

Линията спортни дрехи, обувки и аксесоари са подходящи за всеки – от напълно начинаещия спортист до професионалиста. Просто трябва да изберете кое е вашето спортно „Аз“.  

Изработени са от био памук от сертифицирани източници, което е важно, защото не е нужно природата да умира замърсена, докато ние се опитваме да живеем по-здравословно, нали.

На същото място можете да намерите не само дрехите (топове, бюстиета, блузи, клинове, панталони и т.н.), но и типичните за този спорт аксесоари - тренажор, ръкохватки за лицеви опори, тежести за фитнес, постелки за гимнаситка, гири, апарат за мерене на пулс, протектори за лакат и коляно, фитнес гривни и електронен кантар.

И помнете, че както и с вредните навици, и при спорта ключовото е да си поставите реалистични цели – три тренировки седмично например са такава цел. Това са три часа на седмица, които да дадете за себе си и за това да се чувствате добре. Три от 168 часа. Заслужава си.

Да контролирам вредните навици

Както забелязвате, не предлагаме да спрете да пиете, да пушите, да излизате и въобще – да живеете. Това са много строги и репресивни обещания, които звучат добре на фона на разпасаното празнуване по Коледа и Нова година, в края на които повечето хора започват буквално да се отвращават от себе си, и от преяждането, препиването и като цяло – от прекаляването с всичко. Само че никой нормален човек не може дълго време да живее в пълна изолация, и без отдушник от всекидневните грижи и проблеми.

жена живот
Снимка: Thinkstock

Пороците, под формата на вредни навици, имат свойството да ни улесняват живота, да снижават нивото на тревожност и въобще, да действат като в онази приказка за отровните вещества – малко може да е лекарство, много може да е смъртоносно. Та, когато си обещавате да се отървете от вредните си навици, бъдете реалисти.

Не стреляйте по неизпълними цели – поставете си нещо реалистично пред вас, например – ще пуша по пет цигари, ще пия по една чаша вино, и т.н. Ще видите, че това е много по-лесно изпълнимо, а и няма да попаднете в ситуацията, в която ще сте изключили всичко вредно за три седмици, и на четвъртата да получите нервен срив и да си наваксате като за една година напред.

жена живот
Снимка: Thinkstock

Пестеливост

Продължаваме с реалистичните цели. Ако никога не сте пестили, едва ли през 2019 нещо ще се случи с вас и от прахосник изведнъж ще станете скъперник. Сметнете обаче за какво ви отиват повечето пари. Ако е за хранене навън, помислете си дали е толкова наложително да обядвате и вечеряте всеки ден навън или да поръчвате храна.

двойка пазаруване
Снимка: Thinkstock

Носенето на храна от вкъщи в офиса например е съвсем приемлив вариант, който първо ви гарантира хубав и качествен обяд, и второ – пести пари. Пазарувате ли излишни неща? Имате ли дрехи, които не носите, а сте купили в момент на импулс?

За хора като вас пестеливостта би означавала просто леко да ограничите неразумните разходи за неща, без които можете да живеете съвършено спокойно, даже няма и да се сетите за тях. Сигурни сме, че има много такива – просто се огледайте вкъщи и си кажете – а това за какво ми беше?

Повече срещи с близки и приятели

Ето това е нещо, което наистина си заслужава вниманието ви. Животът е кратък и понякога свършва без предупреждение – знаем, че не е сега времето да си говорим такива неща, но това е самата истина. Поставете си за цел да звъните по телефона на роднините и близките си, на които държите.

жена живот
Снимка: Thinkstock

Следобедно кафе с любимата ви леля или един обяд с приятелите ви от училище е нещо напълно изпълнимо и много по-ценно от това да седите на дивана и да цъкате безцелно на телефона си. Инвестирайте в хубави преживявания с близки и приятели, защото това е нещо, което зависи само от вас и е незаменимо.

Повече излизане от града и пътувания
Никой не казва да пътувате до Тайланд или да ходите на обиколка из Латинска Америка – не че не ви го пожелаваме, но нека сме реалисти. Най-много да отскочите до Сапарева баня или до Гърция, нали? Е, ако можете да го направите – направете го. Да, нюзфийдът ви е пълен с хора, които се изтягат по плажовете на Занзибар или карат ски из Алпите, а вие си седите омърлушено вкъщи – и какво от това? Обадете се на приятели или хванете партньора под ръка, качете се на колата  - или на влака, за Бога, и идете някъде за уикенда. Има стотици възможности за добро изкарване на времето из нашата страна или в страните около нас.

жена живот
Снимка: Thinkstock

Поровете се из по-нетрадиционните туристически маршрути и дестинации. Румъния например е доста подценявана такава, а е пълна с места и неща, които си заслужават посещението. Само даваме идеи – въпрос на един ден ровчене из интернет е да си намерите разкошни места, на които да идете за забавление, почивка или туризъм. И най-важното – това, за разлика от пътуването до Малдивите, е нещо напълно изпълнимо. Действайте!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти