Пазаруването с деца под ръка ви излиза доста по-солено

Големите проблеми на малкия човек
Снимка: Getty/Guliver

Ситуациите с вечно дърпащите полите на своите майки деца, свързана с 345-тата им прищявка за деня, е съпътстваща картина, навлезем ли в необятните територии на търговските центрове. Оказва се обаче, че тези допълнителни разходи, за да угодим на мъниците, въпреки че заложеният план е бил да ощастливим само себе си, възлизат на 15 млрд. паунда годишно само за територията на Великобритания.

Това са данни от проучване, осъществено с помощта на английския сайт за детско пазаруване Littlewoods.com, проведено между 2 хил. родители. Всъщност средно тези хора харчат допълнителни 435 лири годишно, за да задоволят капризите на синовете и дъщерите си и да могат да се отдадат на малко по-спокоен шопинг.

Най-добри изнудващи умения малчуганите придобиват на около 3-годишна възраст, а вече има статистика, че всяко десето момче и момиче току-що духнало първата си свещичка от тортата също трупа актив от завидни трикове как да получи това, което иска независимо, че семейният бюджет може да е затегнат до краен предел.

Сред детските артикули, за които отиват най-много непредвидени харчове са шоколадовите изделия, играчките и списанията, а на четвърта и пета позиция се нареждат книгите и DVD-тата с анимационни филми.

Освен това над 75% от анкетираните допълват, че пазаруването с мъниците в комплект увеличава с пъти стресовите ситуации.

За целта експертите, провели запитването, препоръчват следното:

* Подгответе предварителен списък с това, от което се нуждаете, за да не губите ценни минути в лутане и опъване на нерви.

* Направете вашето хлапе пръв верен помощник, включвайки го в търсенето на необходимите ви продукти. По този начин хем ще се чувства значим и отговорен с поставените му задачи, хем ще привлечете и съсредоточите неговото внимание, за да не се разсейва с излишни цупения, докато пазарувате с охота.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти