Зимата не бива да ограничава физическата активност на децата

Пистааааааааа
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Снежният пейзаж е любимо място за игри на здравите и скрити под топли дрехи хлапета, но ако вашето е от по-разглезените мъници, които по цели дни не искат да си подадат носа навън, вперили очи в най-новата версия на поредната компютърна игра, не е редно да стоите безучастни.

Колкото повече, толкова повече
Учени от университета в Бъфало са установили, че ако едно дете бива разнообразявано с повече дейности, то то ще бъде и много по-активно. Направете си план преди да излезете, който да включва разходка, игра с връстници на площадката или в близкия парк, а част от уикенда пък отделете за зимни кънки, спускане със шейни или каране на ски и сноуборд.

Подобни с подобни
Старайте се да общувате с родители и деца, които също предпочитат по интензивния начин на живот. Ако пък обкръжението ви е по-лениво, вие дайте положителен пример и поемете щафетата в посока към присъствието на повече динамика и спорт във всекидневието ви.

Надеждна екипировка
Детският организъм е особено чувствителен на минусовите температури, така че облечете добре вашия син или дъщеря преди да потеглите от дома. Това значи да няма оголени части на тялото, но гледайте дрехите, аксесоарите (шапка, шал, ръкавици) и обувките на малчугана ви да са точни като размер, да са изработени от непропускащи материи и в удобни кройки, за да може той да си играе на воля, а не да се чувства като трудноподвижен космонавт.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти