Няколко съвета за първия рожден ден на нашето малко съкровище

За първия рожден ден на вашето дете
Снимка: netinfo

Само броени дни остават до първия рожден ден на малкото ни съкровище. Всяка една от нас иска този ден да е възможно най-интересен и вълнуващ, въпреки че детето едва ли ще си спомня за него. Всъщност, това е без значение, тъй като смисълът на целия ден е да споделим радостта си с останалите, че детенцето ни е пораснало с една година и тепърва му предстои един изпълнен с интересни събития живот.

Предлагам ви няколко полезни съвета от авторката на книгата "Бебешки рождени дни: 20 забавни идеи за бебешко парти" - Пени Уорнър.

Планирайте партито така, че да не отнеме повече от час, час и половина
Децата задържат вниманието си към едно определено нещо за кратко време и се уморяват бързо, особено ако има много хора около тях. Най-подходящото време за това парти е късната сутрин или ранния следобед, точно след като детето е станало от сън и е най-енергично.

Направете списъка с гостите внимателно
Поканете хората, които наистина смятате, че трябва да присъстват. Не е нужно да натоварвате детето с присъствието на много хора, а и ще ви излезе по-евтино.

Помолете за помощ
Няма нищо лошо в това да помолите някой за помощ - наемете бавачка или помолете някоя близка роднина да ви помогне при балансирането между детето и задълженията ви на домакиня.

Балоните са задължителни!
Изберете внимателно какви балони ще поръчате. Най-подходящите са балоните от фолио. Латексовите балони могат да изложат децата под осемгодишна възраст на риск от задавяне, ако някой от балоните се спука.

Направете кът за игри
Подредете малък кът с подходящи за възрастта на гостите ви играчки. Обезопасете мястото, за да бъдете по-спокойни. Денят ще бъде напрегнат и без това. Можете да поставите около къта столове или някакви мебели за сядане, за да могат родителите на гостите ви да наблюдават децата си.

Менюто
Помислете добре с какво да почерпите малките си гости. Осведомете се дали някое от децата няма някаква алергия и в случай на такава избегнете проблемните храни. Най-добре ще е да съставите простичко меню от нарязани плодове и крекери.

Не се престаравайте
Детето е все още малко за шумен рожден ден с DJ, клоуни и подобни неща. Изберете най-подходящия вариант, който би накарал детенцето ви да се чувства най-добре. Може би един малък рожден ден в тесен семеен кръг също би бил подходящ.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти