За лекарството за всички болести

За лекарството за всички болести
Снимка: Thinkstock

Сигурно не ви се вярва, но има лекарство, което помага при всички болести - от високото кръвно до настинките. И най-важното, предпазва ни от тях. На всичко отгоре е безплатно. Нарича се добро настроение.

Вече научно е доказано, че то е най-големият враг на болестите. Когато сме недоволни и вечно сърдити се отделят хормони, които потискат имунната ни система и все нещо ни боли, а когато сме щастливи - други, които я стимулират и гонят болестите.

Доказано е, че позитивните, оптимистично настроени хора боледуват много по-рядко, а когато се разболеят, оздравяват значително по-бързо и лесно от вечните мърморковци.

Настроението си има и чисто биологична основа и това са хормоните, синтезирани в мозъка. Те са около дузина, най-важните от които са серотонин и  допамин.

Ако не достига серотонин надделяват мрачните мисли и депресивни настроения. Ако допаминът е с високи нива, ставаме свръхвъзбудими. Хормоните се влияят и от външни фактори, като слънце и храна.

При ясно, слънчево време серотонинът се повишава и хората са в настроение и обратно, през зимните месеци броят на депресиите нараства.

Затова създайте "слънчево" настроение у децата. Извеждайте ги често навън, обличайте ги в ярки, светли дрехи, обзаведете стаята в слънчеви цветове, особено ако детето е склонно към лоши настроения. Храната също влияе на хормоните, оттам и на настроението.

Храни, богати на омега-3 мастни киселини (риба, ядки, зехтин) оказват положително влияние както на физиката, така и на емоциите. Приемането на магнезий също оправя настроението, има го в шоколада, пълнозърнестия хляб, скаридите, бобовите растения, бананите. Затова, когато сме нещастни, интуитивно посягаме към тях.

Човек трудно се променя на стари години, затова научете детето от най-ранна възраст да е позитивно, оптимистично настроено, за да е здраво. Не забравяйте личния пример. Ако всеки проблем превръщате в голяма драма, ако постоянно кършите ръце пред детето и ви е крив целият свят, най-вероятно ще отгледате такова дете.

Научете децата да обръщат внимание на веселите, радостни събития и сами да си ги създават. Има хора, които говорят само за болести, безпаричие, проблеми, все някой друг им е виновен за всичко.

Единственият ефект от това е, че стават големи досадници и всеки ги избягва и задълбочават както проблемите си, така и болестите. Не допускайте това да се случи и с вашето дете. Избирайте му подходяща среда, събирайте го с весели, добронамерени приятелчета и възрастни.

Хвалете детето винаги, когато има повод, създайте му добро самочувствие, че може да се справя с предизвикателствата. Обръщайте му внимание и се наслаждавайте на веселите, забавни случки, а не се вторачвайте в лошите моменти.

Смехът лекува, смейте се заедно с децата, усмивката е като вирусите, силно заразна. Те трябва да знаят, че поговорката "каквото почукало такова отговорило" е вярна.

Ако са добронамерени и усмихнати и другите ще им отговорят със същото.

Научете ги да ценят малките радости в живота, заедно погалете малкото кученце, полейте цветето, купете книжка. Да си доставиш удоволствие е цяла философия, не е задължително да си богат (не че е лошо), за да си щастлив. Малкото подаръче може да донесе повече настроение от скъпата вещ, стига да е поднесено по подходящ начин.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти