Лъжи и измами по адрес на въшките

Въшлясала работа
Снимка: netinfo

Помните ли онези мигове, когато ни проверяваха за въшки в училище и как треперехме да не би да открият тези досадници по косата ни за голям срам пред целия клас.

Сега може и да ви е по-забавно, връщайки се към тези спомени, но проблемът винаги има шанс отново да възникне и при малчуганите ви, а ето няколко митове за тези инсекти, които най-вероятно са ви стряскали напълно излишно през годините.

Въшките са много заразни
Факт е, че те прескачат много лесно от глава на глава, но от друга страна, ако са на предмети като гребен, шапка или възглавница, техният живот не продължава повече от 24 часа.

Въшките са резистентни
Вече има доста надеждни препарати, които ги унищожават. За по-голяма сигурност повторете процедурата по почистването им поне два пъти в рамките на една седмица, за да сте сигурни, че сте унищожили и яйцата на въшките, които те са снесли.

Ако мъникът ви хване въшки, всичко наоколо трябва да се дезинфекцира
По принцип няма нищо лошо в това да почистите шапката или да изперете калъфката на възглавницата, след като сте обезпаразитили главата на вашия син или дъщеря, но проучванията показват, че едва 4% от въшките се пренасят и върху спалното бельо и дрехите на заразения с въшки.

Въшките са знак за лоша хигиена
Тези микроскопични насекоми могат да се настанят и върху най-чистата коса, така че никой не е застрахован от въпросните неканени посетители.

Все по-често се прилагат естествени и по-щадящи методи за елиминирането на въшките, а ето и няколко от тях.

* За да предотвратите заразяване с тези инсекти, разресвайте косата два пъти седмично с гребен, потопен в чаша с топла вода, в която са добавени 10 капки масло от чаено дърво.

* Измийте косата и след това обилно и равномерно нанесете балсам на силиконова основа. Първо срешете главата с едър гребен, за да не е заплетена. След това ползвайте много ситен такъв, за да отстраните въшките от косата участък по участък.

* Розмариновото, гераниевото, лавандуловото, евкалиптовото и лимоновото масло са ефикасни средства за борба с въшките. Добавяйте към шампоана по две капки евкалиптово масло и по една капка лавандулово и гераниево масло. След измиване на косата слагайте в балсама или в топла вода по две капки, от което и да е масло, споменато по-горе, и използвайте сместа за последно изплакване при къпане.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти