Хайде да поиграем след вечеря

Всички на масата
Снимка: netinfo

Всеки член на семейството е имал своя изпълнен с премеждия ден. Но настане ли време за вечеря е добре всички заедно да се съберем на масата, за да похапнем, поговорим за отминалите емоции през деня, и най-важното - да се разтоварим с някоя и друга игра. Така че оставете телевизора настрана за няколко минути и пообщувайте активно със своите малчугани.

Имаме гости
В тази задача трябва да попитате всеки присъстващ на масата, кой иска да покани на вечеря и защо. Подтиквайте децата ви да си изберат някои приказен или исторически герой, като по този начин ще опресните знанията им от училище по история и това, което са прочели в детските книжки.

Довърши историята
Помните ли играта ''Развален телефон'' от детските ви години? Е, сега дойде времето да споделите спомените си за нея с вашите деца. Правилата набързо са: някой започва да разказва случка и всеки следващ я доразвива оттам, откъдето предишният играч е спрял да говори. Така по весел начин ще развихрите вашето въображение и това на всички околни.

С няколко думи
Това е занимавка за развиване и попълване на речника ни от думи. Нека всеки около масата да разкаже как е преминал денят му, но за целта предварително задайте конкретна буква, която не може да присъства в думите от споделената история. Идеята тук е хлапето ви да търси различни синоними, с които да дообогати словесния си багаж.

Хвърлете заровете
Трябват ви само два зара, с които да разиграете всички от компанията. Печели този, който пръв събере сбора от 100 точки по време на хвърлянията.

Кой съм аз
Нека всеки си избере известен персонаж, в който иска да се превъплъти, а останалите ще трябва да познаят с питане кой е имитираният човек. Вие като родители преценете дали отговорите да са само с ''да'' и ''не'' или да има по-сложен вариант на отгатване, а освен това включете и различни дрехи, за да стане влизането в роля още по-забавно изживяване.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти