Да поощрим детския талант

Училище за таланти
Снимка: netinfo

Има една такава възраст в невинния детски живот, в която повечето майки започват все по-напористо да виждат гения в своите деца. Но много често техните представи и желанията и възможностите на отрочетата им се разминават като слънцето и луната.

Все пак бъдете наблюдателни какво най-силно привлича децата ви като занимания и впрегнете всички усилия, за да им помогнете да доразвият техните (а не вашите) блянове и амбиции.

Както майка ме е родила
Има деца, които от малки се насочват към даден спорт или свирене на музикален инструмент. С тях притеснения няма, но някои хлапета са по-колебливи и се хвърлят към безброй неща, докато в някакъв момент усетят какво ги влече. Така че не бързайте, а оставете естествения ход на нещата да си свърши работата.

Защото, ако малчуганът ви е роден да бъде следващият Пеле, ще е мъчно за ушите ни да слушаме негови изпълнения като виолончелист в някоя филхармония след десет, двадесет години.

Знанието е злато
Отваряйте мирогледа на детето си с различни спортни и любознателни занимания. Само с опита и разнообразието ще напипате къде са потенциалните гениални акорди, които трябва да озвучат живота на вашата дъщеря или син занапред.

Отпуснете напрежението
Не преминавайте тънката граница от етапа да насочвате детето си във фазата да се налагате нервно и истерично само и само да се развият събитията от вашия сценарий. Защото не всяко дете ще превърне любимото си хоби в професия и вие трябва да сте наясно с това.

Не товарете мъниците си с помпозни очаквания за златни медали и грамоти от съвсем невръстна възраст.

Огледайте се наоколо
Просветете се се като една съвременно мислеща майка какви са интересните курсове и новите следучилищни програми за деца. Все пак сме в ерата на интернет, и който търси със сигурност ще намери каквото му трябва като информация. Сверете си часовниците и с по-близкото обкръжение от приятели, съседи и разни други майки.

Стойте спокойно
Дори хлапакът от горния етаж да свири безгрешно Чайковски на петгодишна възраст, а вашето да играе на стражари и апаши пред блока, не се напрягайте излишно, а оставете детето си да диша свободно пък все някога и неговата талантлива звезда ще изгрее на небосклона.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти