Нека децата танцуват колкото се може повече

Танци-манци
Снимка: netinfo

Най-хубавото на танците е, че хем действат тонизиращо на мускулите на тялото, хем са супер забавление под акомпанимента на приятни звуци, а за капак почти не се случва вариант, в който ги приемаме като задължение. Така че никак не е учудващо защо бебоците веднага започват да се клатушкат, усмихват и пляскат с ръце, ако отнякъде зазвучи музика.

"Чувството за звук и ритъм е вродено у децата. Още в утробата бебетата реагират на различни мелодии, говор и сърдечния ритъм на майката", споделя професор Кати Хърш-Пасек, която е професор по психология в Temple University във Филаделфия.

Между 1- и 2-годишна възраст моторните умения са достатъчно функционални, за да могат мъниците да превърнат пода у дома в непрестанен дансинг. Затова е полезно да им пускате приятна музика или самите вие да им пеете, за да ги стимулирате да се движат и да подобряват своята координация.

Д-р Пасек допълва, че музика влияе положително върху мозъчните функции и спомага за творческото мислене на децата в хода на тяхното израстване. Явно не ви остава друго, освен да се обграждате със свежи звуци вкъщи все по-често и да се наслаждавате на уменията на малкия ви Фред Астер.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти