Спортът никога не е излишен в живота на децата ни

Раз, два, три
Снимка: netinfo

Християн Немски

Лека-полека мрачното и мразовито време ще се прокрадне във всекидневието ни, което ще затвори нас и децата ни за по-дълго вкъщи. А това неминуемо е свързано с по-малко движение и липса на мускулна активност. Освен това нивото на радост в повечето случаи силно се понижава заради виещия се студ навън и ранното стъмване, така че заедно с вашите деца помислете за удачен спорт, който да ги държи в позитивна и здрава кондиция. И тук, както винаги идва окуражаващата и насочващата ви роля, с която да помогнете на хлапетата си да изберат най-приятното и адекватно занимание. За целта:

* Подкрепяйте ги и им разкажете за ползите от спорта, а след това си поговорете надълго и нашироко каква активност би се понравила на мъника ви. Може би в началото ще трябва многократно да го записвате и отписвате от различни спортни занимания. Но не се отказвайте и все някога ще се появи тази спортна дисциплина, която най-много му допада.

* Не спирайте да обяснявате на вашите деца колко необходима за тяхното здраве е всяка една двигателна активност, чрез която те ще подобрят физическите и умствените си способности, а освен това ще станат по-концентрирани и отдадени на нещата, които съпътстват всекидневието им.

* Важно е да съобразите избора на спорт, който задължително трябва да съответства на възрастта на малчугана ви. Снабдете го с надеждна екипировка и го запишете в център или школа, за която отзивите са в графата на отличните.

* Стимулирайте децата си да ви показват какви нови двигателни умения са придобили, за да усещат, че ги подкрепяте и се интересувате как върви тяхното развитие. Защото за мъниците е важно да бъдат оценявани и по-малко съдени.

* Ако вашият син или дъщеря среща големи трудности в усвояването на спортните техники, поговорете с него/нея, откъде идват проблемите, а след това сортирайте мнения и с треньора на вашето дете, за да се избистрят пречките от всички гледни точки, което ще помогне за оптималното решение на възникналата деликатна ситуация.

* Бъдете нащрек с избора на треньор, защото в много от случаите не конкретният спорт, а именно обучителят е виновен децата да се откажат от даденото спортно занимание. Спрете се на човек, който има опит с детското възпитание, за да не си създавате допълнителни главоболия след време. Тъй като мотивацията в тази крехка възраст не трябва да е свързана с непрекъснат и строг контрол, а с разумни и поощрителни методи, в които липсват гняв и крясъци.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти