Противозачатъчни без странични ефекти

Противозачатъчни без странични ефекти
Снимка: Thinkstock

Хормоналните противозачатъчни таблетки са смятани за един от най-надеждните методи за предпазване от нежелана бременност.

Въпреки това обаче те имат редица странични ефекти, като намаляване на сексуалното желание, задържане на вода в организма, повлияване върху нервната система, предизвикване на главоболие и много други.

На кратко може да се каже, че върху всеки организъм оказват различно влияние.

Не са малко жените, които не желаят да приемат излишно хормони и избират да се предпазват от забременяване по друг начин, а не с противозачатъчни лекарства.

Сега обаче Dailymail.co.uk споделят създаването на нов медикамент без нежелани странични ефекти.

Таблетки се казват "Zoely" и създателите им споделят, че са изменили хормоналния състав на традиционните противозачатъчни, за да достигнат до ефективен и безопасен нов продукт.

Неприятната новина е, че за момента "Zoely" струва пет пъти по-скъпо, отколкото средната цена на останалите продукти.

Лекарите обаче са сигурни, че именно този продукт може да се окаже успешна алтернатива за всички жени, които са избрали да пият противозачатъчни, но не се повлияват добре от страничните ефекти.

Хормонални таблетки често са препоръчвани не само като средство против забременяване, но и за лечение на тежко акне, нередовен цикъл и други проблеми.

Много е важно да се знае, че за да започне прием на противозачатъчни, е задължителна консултация с лекар и в никакъв случай не трябва да се прилагат като самолечение.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти