Жените на противозачатъчни имат по-лош сексуален живот

Защо сексът ми куца
Снимка: netinfo

Според изследване на университета в шотландския град Стърлинг жените, които пият противозачатъчни хапчета са по-неудовлетворени в секса от тези, които не ги употребяват. Данните от проведените тестове показват, че жените, приемащи такъв тип лекарства са по-малко привлекателни за техните партньори, а от това интимните контакти оставали незадоволителни.

В проучването участвали близо 2500 двойки (с поне едно дете) и се оказало, че нежните половинки, пиещи противозачатъчни, въпреки не особено качествените си сексуални контакти, по-рядко се разделят и в актива им преобладават дългосрочните връзки.

Оказало се, че хормоните в оралните контрацептиви променят представите на дамите, което може да доведе до подбор на неточен партньор, а това би се случило в по-малка степен, ако не употребяват противозачатъчни.

"По време на менструалния си цикъл, дамите са по-склонни да си представят партньори с повече мускули и изразена челюст, защото в този период жената подсъзнателно търси мъж, който би предал най-здравите гени на своето бъдещо потомство. Докато след края на мензиса представителките на слабия пол по-скоро биха избрали човек с по-нежно излъчване, защото в подсъзнанието им той би бил по-грижовен в отглеждането на децата", допълват учените, провели въпросния експеримент.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти