Защо повечето бъдещи майки предпочитат женска рожба

По мой образ и подобие
Снимка: netinfo

Ново изследване на университета в канадския град Онтарио доказва с пълна сила тезата, че болшинството от жени искат да родят момиче, когато става въпрос за първото им дете, докато мъжете биха били най-щастливи, ако станат бащи на мъжко отроче.

В експеримента са участвали над 2300 мъже и жени, които е трябвало да отговорят на няколко въпроса. Един от тях бил и: "Какъв пол бихте предпочели да бъде първородното ви дете?", а следващото питане пък гласяло: "Ако можете да имате само една рожба, момиче или момче искате да е тя?".

Съвсем логично женската част от анкетираните масово отговорили, че се надяват да имат бебе от женски пол, а мъжкото съсловие щяло да бъде най-доволно, ако им се роди мъник от техния собствен пол. Извадката от проучването показва, че запитаните са били на възраст между 17 и 22 години, като над 65% се падали на жените.

Резултатите обаче не означават, че няма и достатъчен брой родители, които биха се радвали повече и на дете от срещуположния пол, а много от двойките коментирали, че нямат никакви претенции дали ще се сдобият с момиче или момче.

Канадските специалисти предполагат, че хората са устроени по начин, който определя мъжете и жените да се оприличават със собствения си пол, а това неминуемо е определящо и при предпочитанията за пола на бъдещото им дете.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти