Плажни игри

Плажни игри
Снимка: Thinkstock

Пясъкът пари под краката ви, морският бриз нежно гали кожата, а децата ентусиазирано подскачат наоколо. Да, плажът е истински рай за семейството в горещите летни дни.

И ако за родителите часовете на слънце могат да преминат в тихи и кротки занимания, то децата винаги са готови да изразходят немалко количество енергия в игри и закачки.

Днес с нашите приятели от Образователен сайт №1 на България  Уча.се, решихме да ви представим няколко идеи за полезни плажни игри, с които можете да грабнете вниманието на вашите деца, а и да си спечелите ценни минути на отдих и почивка.

Пясъчни замъци

Построяването на фигури от пясък винаги е било едно от любимите занимания на хлапетата. Освен че ги ангажира за определено време, успешно провокира въображението им, което не само работи за издигането на стабилна пясъчна скулптура, но и за декорирането й с красиви елементи като мидички, например.

Шах

Играта на шах под сянката на чадъра е друго страхотно предложение. Шахът работи за концентрацията на децата, развива тяхното логическо мислене и повишава креативността им. Според различни проучвания играта спомага за повишаването и на коефициента на интелигентност.

Хвърчило

Плажът е идеалното място за пускането на хвърчило. Ако нямате готово хвърчило, може да поставите задача на децата сами да го създадат. Предизвикателството ще стимулира тяхната изобретателност и ще ги накара да потърсят подръчни материали, с които да го сглобят. Дори крайният резултат да не лети особено успешно, доброто настроение е гарантирано.

Плажен волейбол

Спортните игри с топка винаги са добра идея. В случай че пясъкът е твърде горещ, играта може да се случи и във водата, където вероятността да бъде и по-весело е далеч по-голяма.

Фризби

Хвърлянето на фризби е страхотна игра за децата. Своеобразната летяща чиния ще ги накара да потичат на воля и да изразходят енергия. Ако децата ви по принцип не си падат по спортните игри, играта с фризби е един от най-лесните и приятни начини да ги накарате да се раздвижат.

Рисуване върху пясъка

На пръв поглед елементарната игра - да рисуват върху пясъка, не предразполага към твърде голяма ангажираност на детското внимание. Ако им предложите обаче да започват да украсяват рисунките си в пясъка с камъчета, миди и водорасли, не само ще си гарантирате интереса им, но ще дадете още един повод на богатото им въображение.

Още по темата:

С деца на море: решение за всяка възраст и проблем
Отпускарски неволи
Крие ли рискове почивката на море с бебе?

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти