От колко калории имат нужда майките

От колко калории имат нужда майките
Снимка: Thinkstock

Майките днес имат нужда от 200 калории по-малко в сравнение с майките от 1965г., защото вършат по-малко домакински дейности и гледат повече телевизия.

Американско проучване показва, че жените днес прекарват повече време в странични дейности, отколкото да готвят или чистят.

Мъжете не се справят много по-добре.

Те изгарят по-малко калории на работа и прекарват повече време в гледане на телевизия, сърфиране в интернет и видео игри.

Изследвани са две групи майки: с деца до 5г. и с деца до 18г.

"Психическа активност" е била регистрирана по време на ежедневните грижи и игри с децата, приготвяне на храна, почистване след хранене, домакински дейности, както и при спортуване.

По време на 45-годишния цикъл на проучването майките с по-малки деца спортували 14 часа по-малко през седмицата, тоест от 44 часа през 1965г. до 30 часа през 2010г.

Загубата на два часа спорт на ден е довела до изгарянето на средно 225 калории по-малко всеки ден, или 1573 калории за една седмица.

Майките с големи деца са загубили 11 часа "активно" време седмично, което се равнява на 32 часа седмично през 1965г. и по-малко от 21 часа през 2010г.

Така необходимите калории за един ден стават 177. Това означава, че майките трябва да приемат между 175 и 225 калории по-малко за един ден, отколкото майките през 1965г.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти

Не просто футбол