Когато бебето не иска да заспи

Нощна стража
Снимка: netinfo

Сладкото бебенце се появява в живота ни и радостта от този факт не стихва, докато не започнат да изникват всички онези страни от бебешкия характер, които често докарват майките до ''лека'' лудост. Въпреки че всяко мъниче се ражда със своята индивидуалност, има няколко всеобщи правила, които могат да се окажат от полза на онези майки, чиито сладурчета не ги оставят да мигнат по цели нощи.

Сутрешна аларма
Ако бебокът ви е от симпатягите, които си поспиват до късно сутрин, но пък и вечер будуват, ще бъде по-подходящо да обърнете неговия режим и да го будите по-рано за ''добро утро'', за да може той или тя съответно да спи по-пълноценно през нощта. Това пренареждане на режима ще отнеме малко време, но си струва да опитате, за да премахнете кръговете под очите ви от постоянното недоспиване.

Излез на светло
Оставяйте детенцето ви да спи в светли помещения през деня, защото по този начин дрямките ще са по-кратки, което може да стимулира неговия непробуден нощен сън. Стискаме ви палци и в това начинание.

Добър апетит
Старайте се да увеличите хранителните дажби през дневния период, за да не се будите изтормозени от гладни нощни бебешки викове. Опитвайте се да захранвате бебока в по-затъмнена и тиха стая, тъй като всеки шум може да го разсее, което пък ще удължи и изнерви процеса на хранене още повече.

Насам-натам
Разхождайте вашето дете вкъщи с помощта на кенгуру или му купете бебешки шезлонг, защото и двете приспособления ще успокоят и успят хлапето ви.

Преди сън
Преценете дали къпането преди сън има приспиващ ефект върху вашето бебе, за да задействате миенето точно преди да го сложите в креватчето. Но ако този хигиенизиращ процес го активизира допълнително, променете неговия час на случване.

Пак ми се яде
Ако детето ви се събуди посред нощ, защото е гладно, в никакъв случай не светвайте лампата, а го нахранете на тъмно, за да не се разсъни необратимо. Внимавайте също със смяната на пелените и избягвайте да я правите нощем освен в случаите, когато нямате друг избор.

Къде съм аз
Важно е да съгласувате вашия ритъм с този на мъника ви, така че почивайте си, когато и той/тя го прави, излизайте дружно навън особено в по-слънчевите дни, за да разведрите и ободрите, както себе си така и вашата рожба.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти