Самостоятелните деца жънат повече успехи

Никаква маймунска любов
Снимка: netinfo

Битуващото мнение, че родителите се чувстват изоставени и самотни, защото децата им живеят далеч от дома, все по-често се превръща в мит, според британски учени. Събраните от тях данни показват, че именно майките и бащите, чиито деца са поели по самостоятелен път, са в пъти по-щастливи и доволни от избора на техните синове и дъщери.

Така например възрастните и "останалите вкъщи деца" често търпят повече семейни конфликти помежду си. Д-р Мелъни Абас, психиатър в лондонския колеж King's College, споделя, че тя и нейните колеги останали много изненадани след резултатите от проведеното изследване.

"Всички смятаме, че родителите ни се чувстват зле, когато живеем далеч от тях, но нашите открития оборват това твърдение", допълва д-р Абас.

Анкетата е била разпратена и между други 500 семейства по света, като данните отново разкриват, че депресията се среща по-рядко при тези, чиито деца са отделени от дома и дори са в друга държава. Най-високи са нивата на депресивни състояния при най-бедните, където цели фамилии живеят под един покрив.

Другият неоспорим факт е, че колкото децата са по-образовани и разчитат на себе си, толкова по-лесно ще си намерят свястна работа, с която да подпомагат родителите си при нужда.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти