Няма да ви подаря своята омраза...

Няма да ви подаря своята омраза...
Снимка: netinfo

Писмо, написано от съпруга на една от жертвите в Париж до терористите, Антоан Лейри, разчувства стотици хиляди души в социалните мрежи, а ние, екипът на Edna.bg, не можехме да останем равнодушни пред изповедта на самотния баща.

Тя беше публикувана във „Фейсбук“ два дни след атаките от вдовеца на 35-годишната Елен Лейри, майка на 17-месечно момченце. Младата жена намира смъртта си в зала „Батаклан”.

В искреното обръщение към атентаторите Антоан обещава детето му да живее щастливо и свободно, без да мрази „мъртвите души”, отнели живота на майка му. 

Споделяме с вас цялото писмо в автентичния му вид:

„В петък вечерта откраднахте живота на един изключителен човек, любовта на моя живот, майката на моя син, но няма да получите моята ненавист. Не знам кои сте и не искам да знам. Вие сте мъртви души. Ако този Бог, заради когото убивате без да се замисляте, ни е направил по свой образ и подобие, всеки куршум в тялото на съпругата ми е рана в неговото сърце. Така че, не, няма да ви подаря и своята омраза. Вие искате точно това, но отговорът на омразата с гняв означава да падна в плен на същото невежество, което ви е направило това, което сте.

Искате да ме е страх, да гледам на своите съграждани с недоверие, да жертвам свободата си заради сигурност. Е, загубихте.

Видях я тази сутрин. Най-накрая, след като чаках няколко дни и нощи. Тя беше също толкова красива, колкото когато тръгна към залата в петък вечер, също толкова красива, колкото когато се влюбих в нея безнадеждно преди 12 години.

Разбира се, че болката ме съсипва, признавам ви тази малка победа, но тя ще бъде кратка. Знам, че тя ще бъде до нас всеки ден и че ще се срещнем отново в рая на свободните души, до който вие няма да имате достъп.

Ние сме двама, аз и моят син, но сме по-силни от всички армии по света. Нямам повече време, което да отделя за вас, трябва да го посветя на Мелвил, който току-що се събужда. Той е едва на 17 месеца. Както обикновено той ще яде, след това ще играе заедно и през целия си живот това малко момченце ще бъде заплаха за вас, защото ще бъде щастливо и свободно.

Защото, не, няма да имате и неговата омраза“.

Какви коментари поражда у вас тази откровеност на Антоан Лейри?

А на 17 ноември в Тулуза 15 хил. души отдадоха почит на жертвите от Париж. Споделяме видео от атмосферата във френския град:

Прочетете още:

Трябва ли винаги жените да умират?

Отмъщение с боя: Грозното лице на изневярата

Да те бият на инат

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти