Нека и таткото помага

Нека и таткото помага
Снимка: netinfo

Колкото и клиширано да звучи, появата на дете в семейството определено ще промени живота ви.

И не само сън няма да ви достига, а време за вашите любими неща.

Разбира се, това не е повод за депресия и окайване, а за приемане на новото начало - вие пристъпвате в нова ера в живота ви, която ще ви донесе много радост и съвсем нови преживявания.

Как обаче да направите така, че все пак да ви остава някакво минимално време за вас?

Повечето жени се нагърбват с всички грижи за децата и цялата домакинска работа, тъй като мислят, че таткото няма да се справи достатъчно добре.

Това не е правилен подход!

Мъжът трябва да бъде до вас и да ви помага, а не да се измъква от всяка ситуация и да се оправдава с несръчността си.

Разбира се, има татковци, които обичат да помагат, да готвят или да се грижат по друг начин за вас и бебето. Други пък се оправдават с това, че са изморени от работа, а вие цял ден си седите вкъщи в бебето и едва ли не си почивате.

Не бива да допускате да се карате за подобни неща. Доказано е, че най-голям процент от семейните скандали произлизат от домашните задължения.

Не се карайте с партньора си, а се опитайте да му обясните, че наистина имате нужда от помощ.

Може да разделите задълженията или дори да си направите списък с всичко, което има да се свърши и да слагате по една отметка на всяко приключено задължение.

Заредете се с търпение и не очаквайте чудеса. Вероятността той да ви посрещне с изчистена къща и сготвено ядене, след като вие се прибере от разходка с децата и след като сте му заръчали да свърши нещо, е минимална.

Все пак, поощрявайте желанието му и го хвалете за това, което е правил. Никой не обича да чува само критика. Може да не прави нещата перфектни, или както вие искате, но все пак прави нещо, това трябва да се оцени.

Освен това, той е вероятно да мрази да минава с прахосмукачка, но да няма нищо против да мие чинии или обратното. Позволете му да прави това, което му се отдава повече, за да има баланс и да не се пораждат проблеми.

Същото важи и за децата. Те трябва да прекрават време с малчуганите и сщо да взимат участие в грижите за тях или в игрите.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти