Детето ми краде

Леки нарушения
Снимка: netinfo

Това че вашият малчуган е взел нечия чужда играчка, докато се е забавлявал навън, без да попита никого за това свое действие, може да се окаже редовна практика, която да прерасне в по-усложнена ситуация, ако не вземете съответните разумни мерки, за да спрете тази тенденция в детското поведение.

Ето какво съветват и група от медици, които работят във Вашингтонската педиатрична болница.

* Ако заблежите, че мъникът ви е взел чужда вещ от детската площадка навън или предмет от апартамент на ваши познати, първото, което трябва да направите е, да го попитате защо е присвоил нещо, което не му принадлежи. Дайте шанс на детето ви да сподели какво го е подтикнало, защото на тази възраст хлапетата са честни, ако въпросът към тях е зададен директно.

* Изразете своето недоволство от сторената постъпка, но не бъдете истерични и заплашващи. Обяснете на детето ви, че кражбата наранява хората и по този начин то може да изгуби доверието от своите връстници и тяхното приятелско отношение. Затова не пестете отрицателни доводи, за да може синът или дъщеря ви да разбере сериозността и лошите последствия, които съпътстват краденето на чужда собственост.

* Правилото, което детето трябва да осъзнае е просто - никакви кражби оттук нататък. Защото, ако това действие се повтори, вие ще бъдете принудени да предприемете по-сериозни наказания спрямо него.

* Макар и по-трудно изпълнимо условие, задължете своето дете да върне откраднатата вещ на нейния собственик, с което да осъзнае своята постъпка и да се извини за нея. Дори да е унизително, точно това действие може би ще накара хлапето ви никога повече да не посяга към вещи, които не са негови.

* Ако и след тези препоръки, няма резултат, се обърнете към специалисти в лицето на детски психолог или психиатър.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти