Къде ми отиде свободното време

Атаката на шопинг маниаците започва
Снимка: Thinkstock

94% от майките харчат доста повече средства за пазаруване на дрехи за своите деца, отколкото за себе си, се казва в ново изследване, проведено на Острова.

Все по-голям брой родители са на мнение, че техните синове и дъщери трябва да изглеждат в тон с модните тенденции, затова и по-крупните суми за визията на децата стават приоритет за британските майки.

Съвсем скоро едногодишната дъщеря на Виктория и Дейвид Бекъм – Харпър Севън пък бе избрана за най-стилното дете на известни родители, като в Топ 10 попаднаха още дъщерята на Бионсе и Джей Зи – Блу Айви (трето място), а също и щерката на Кейти Холмс и Том Круз – Сури (шеста позиция).

В анкетата са участвали близо 1000 жени между 18 и 55 години, а 46% от тях пренебрегват собствения си гардероб и начин на обличане заради наследниците им, дори и да изпитват гузни чувства от този факт.

34% от запитаните дами харчат между 200 и 400 паунда годишно за дрехи на хлапетата вкъщи, а 25% пък отделят от 400 до 600 паунда в рамките на 12 месеца за същите нужди.

Други 25% от родителите редовно дебнат намаленията, за да се сдобият с качествени детски дрехи.

"Пазарът на маркови дрехи за най-малките увеличава стремглаво своето потребление през последното десетилетие, а изборът на аутфит композиции е все по-разнообразен", коментира Пол Ланкастър, собственик на лондонски магазин за детски дрехи.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти