Как да спечелите обичта и уважението на родителите му

Как да спечелите обичта и уважението на родителите му
Снимка: Thinkstock

Вяра Иванова

Отношенията по линията съпруга/приятелка - съпруг/приятел - и неговите родители винаги са били трудни, сложни и малко неловки. Той е момчето на мама и винаги за нея ще си остане съвършения мъж, за чиято любов не е достойна нито една жена на света.

С баща му може би ще се разбираш по-добре и по-лесничко, защото човекът всъщност винаги си е мечтал тайно да има дъщеря и ти се явяваш като заместител.

Първата среща с родителите винаги е неловка и е изпълнена с много нерви, но след това не става много по-лесно, защото трябва да се бориш със зъби, нокти и малко подмазване за своето място в неговата фамилия.

Когато се омъжите не получавате само съпруг, той идва и с едно ремарке, в което са натоварени няколко важни човека, сред които са майка му и баща му - хората, чието уважение и доверие трябва да спечелиш  на всяка цена (или поне да опиташ).

Ако семейството му е относително нормално, то няма да ти бъде много трудно да комуникираш с тях и да ги опознаеш, а ние ще ти дадем няколко ценни съвета за една здравословна, любяща и продължителна връзка със свекъра и свекървата.

Освобождавай графика си

Може да си най-заетия човек на земята или просто да искаш да си починеш вкъщи, но не бива всеки път да отказваш поканата за среща с тях и семейно събиране. Доверието се печели с близост и споделени вечери.

Бъди щедра

Не отивай в дома им със скъпи и екстравагантни подаръци  - кутия бонбони и бутилка вино са напълно достатъчни. Ако майка му харесва и отглежда цветя, може да ѝ занесеш свеж букет или растение в саксия.

Имай свое мнение

И го показвай, но все пак не твърде натрапчиво. Покажи им, че си интелигентна дама със своя позиция за живота. Включвай се смело в разговорите и не се тревожи, ако не мислите съвсем еднакво - различията понякога сближават.

Интересувай се от живота им

Със сигурност ще искат да ти разкажат някоя своя история и е хубаво да я чуеш наистина. Дори и само да ги попиташ как са и как е минал денят им след това, пак за тях ще означава, че имаш интерес и ги цениш.

Грижи се за момчето им

Когато той е щастлив, и те ще бъдат щастливи. Най-важното за един родител е да вижда, че детето му се чувства добре.

Прочетете още:

Трогателно писмо до моята свекърва: “Благодаря ти!”

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти