Как да говорите за темите табу с децата си?

Много родители отказват да говорят с децата си на различни теми, които се смятат за табу. Темата за секса е една от тях. Много е важно децата да знаят за явлението секс от своите родители, отколкото да получават информация „отвън“.

Ася споделя своя личен опит – как говори с децата си за всички теми – табу. За нея е важно децата да получават честни и точни отговори на въпросите си. Като например на въпроса "Как точно влизат бебета в коремите на майките?"

Има и подходящи образователните филмчета за децата под формата на анимации. За децата това е полезно съдържание, защото те така разбират нещата по-лесно.

На малките им харесва, когато им говорим за генетика. Например Спайдърмен или Костенурките Нинджи, от тези детски те са наясно с генетичните мутации и разбират много повече, отколкото предполагаме.

Когато децата пораснат те се интересуват и търсят повече подробности. Когато са по-големи те започват да задават въпроси и за различни болести, които се предават по полов път. Какво да кажете когато детето ви попита как се заразяват хората със СПИН?

Обяснете на децата си, че вие родителите, сте хората, с които те трябва да говорят за всичко. По-добре да не търсят информация от външни хора, защото не знаете какво ще им кажат те.

Отговаряйте им по следния начин - винаги спрямо възрастта, винаги спрямо въпросите и винаги честни  - трите златни правила, когато говорите с децата си на тема секс. 

Още полезна информация ще намерите в новия епизод от канала Mamma Mia.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти