Превърнете се в най-сладкодумните разказвачи

Ако знаете каква идея ми се върти в главата
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Сигурни сме, че в почти всяко детство едни от най-любимите моменти и спомени са свързани с разказването на приказки и увлекателни истории. В случая обаче родителската роля е най-важният фактор, за да може сюжетът да бъде пресъздаден по най-интригуващия и пленителен за мъника ви начин. Затова нека се опитаме да подобрим вашите умения в тази насока, но за целта не разчитайте само детските книги, а впрегнете собственото си въображение и това на мъника вкъщи.

* Като за начало е важно да има диалог между разказвача и слушателя, сътворявайки
история от думи, в които основно действащо лице да бъде вашият син или дъщеря. Така по-лесно ще насочите вниманието му/й към сюжета и ще го/я накарате да участва активно в развитието на историята. Все пак е важно освен да се забавлявате, да бъдете и полезни, стимулирайки мисленето на хлапето у дома.

* След като разказът ще е изцяло съчинен от вас, спокойно може да включите в него близки и роднини, но се опитайте сцените да се случват в миналото, настоящето и бъдещето, за да може малчуганът да развие възприятията си за време и последователност на събитията.

* Добре е, докато си разказвате истории да включите и момент от всекидневието на вашето дете, който тепърва предстои, защото, случвайки му се в истинския живот, той вече ще е запознат с него, приемайки го по-спокойно.

* Не се притеснявайте да повтаряте дадена увлекателна приказка по няколко пъти, стига да е сред любимите на мъника вкъщи, а когато му омръзне да я слуша, той сам ще ви уведоми за това.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти