Пица с пушена сьомга

Свежа и приятно люта

3 от общо 2 гласа
30 мин.
Необходими продукти

тесто за пица - 300 гр 

пушена сьомга - 230 гр  

заквасена сметана - 1/2 ч.ч.  

каперси - 2 с.л.  

червен лук малка - 1 глава  

пресен кориандър - 3-4 стръка 

паста от хрян - 2 ч.л.  

черен пипер на вкус

Тази пица с пушена сьомга ще ви изненада. В масовата представа пицата е гореща и ароматна, с гъст и вкусен доматен сос, разтягащо се на конци сирене, тънка и мека основа и хрупкави крайчета. Не и този път. От Mate Kitchen ще ви изненадат със студена пица с хрупкава и пикантна основа, намазана със смес от заквасена сметана и хрян, небрежно пръснати отгоре парчета пушена сьомга, каперси, червен лук и пресен кориандър. Всичко, което не свързвате с пица, но въпреки това ще заобичате.

Това, което харесваме в рецептата за пица със сьомга, е, че се приготвя лесно и бързо. Ако вземете готово тесто, ще сте готови за половин час. Докато изпечената основа изстива, а това отнема броени минути, ще направите соса и ще нарежете лука. След това остава само да подредите всичко отгоре и да я нарежете на красиви триъгълни парчета. За бързо делнично хапване е повече от добра идея. И макар да изглежда непретенциозно, всъщност е запомнящо се ястие именно заради микса от вкусове. Киселото от каперсите, свежо и сочно от лука, приятно люто от хряна, омекотено от сметаната.

Можете да предложите тази студена пица с пушена сьомга и заквасена сметана като основно ястие, но и като предястие, съветват от Mate Kitchen. Определено ще изненадате гостите си. С шотове водка също върви чудесно. Ако обичате да комбинирате качествен футбол с качествена храна, това е много добро попадение.

Начин на приготвяне:

1. Разточете тестото на тънко, прехвърлете го в тава, покрита с хартия за печене, намажете го със зехтин и го надупчете с вилица, за да не се надигне по време на печенето.

2. Печете от 8 до 10 минути, докато се препече. След това го извадете от фурната и оставете да изстине почти напълно.

3. През това време смесете заквасената сметана и хряна в купичка.

4. Намажете с тази смес питката, разпределете отгоре нарязан на тънки филийки лук и подредете парчета пушена сьомга. Поръсете с каперсите и добавете останалия лук и малко прясно смлян черен пипер.

5. Накрая поръсете с листа от кориандър. Нарежете пицата на парчета и сервирайте.

Внимание: Съдържа заквасена сметана, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа тесто за пица, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа паста от хрян, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти