Храненето извън график ни прави по-умни

Храненето извън график ни прави по-умни
Снимка: netinfo

Учени от университетите в Оксфорд и Есекс са установили, че бебетата, които са били хранени, тогава когато сами са поискали, стават по-добри ученици от тези, приемащи мляко по строг и точен като швейцарски часовник график.

За целта изследователите интервюирали три различни групи майки (без значение дали хранят децата си с кърма или адаптирано мляко). Първите хранели мъниците си по абсолютно определена схема, други - на всеки четири или пет часа, а в последната графа влизали тези, които дават мляко на своето бебе, само когато то сигнализира, че е гладно.

Оказало се, че момчетата и момичетата от третата категория имат най-висок коефициент на интелигентност, сравнени с другите две групи.

В анкетата са взели участие над 10 хил. деца, родени в началото на 90-те. Именно тези, които са били хранени в тиктакащия ритъм на техния биологичен часовник постигали много по-високи резултати в училище, особено между 8- и 14-годишна възраст.

"Безспорно такова мащабно проучване не е правено досега и има още доста анализаторска работа, докато сме напълно категорични в твърденията си и взаимовръзката между режима на хранене и коефициента на интелигентност", се казва  в научния доклад.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти